Nume
Parola
Vizualizări: 1824
Pot fi depuse cererile de participare la Concursul ”Marca comercială a anului 2012”
Chisinau, 10 Octombrie 2012 — A demarat ediția a X-a a Concursului ”Marca comercială a anului”. Agenții economici care doresc să ia parte la concurs pot depune cererile participare în perioada 10 octombrie 2012 – 13 ianuarie 2013, la Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, a anunțat vicepreședintele CCI, Tudor Olaru, vicepreședinte al comitetului organizatoric.
Conform regulamentului, la Concursul „Marca comercială a anului” pot participa întreprinderi şi organizaţii cu diverse forme de proprietate, persoane juridice înregistrate în Republica Moldova care produc bunuri materiale şi/sau prestează servicii pe teritoriul ţării noastre.
Evenimentul este iniţiat de CCI şi se organizează în colaborare cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.
„Marca comercială a anului” este un concurs profesionist, ce se desfăşoară anual, din 2003. El oferă posibilitatea de a analiza experienţa de creare şi promovare a mărcilor comerciale, permiţând stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piaţa autohtonă.
Pe parcursul celor nouă ediții, „Marca comercială a anului” a devenit o parte componentă a vieţii de afaceri, iar Premiul Mare „Mercuriul de Aur” este considerat unul din cele mai prestigioase premii oferite în republică.
În perioada 2003-2011, la concurs au fost prezentate circa 900 proiecte din 15 raioane ale ţării, precum şi din municipiile Chişinău şi Bălţi.
Obiectivele principale ale Concursului „Marca comercială a anului”: contribuirea la consolidarea eforturilor întreprinzătorilor autohtoni pentru a forma un mediu de afaceri favorabil, aprecierea celor mai reuşite proiecte în domeniul creării şi promovării mărcilor comerciale autohtone pe piaţa internă şi externă, aprecierea succesului mărcilor internaționale în rândurile consumatorilor locali.
Activităţile ce ţin de desfăşurarea şi totalizarea rezultatelor competiţiei sunt îndeplinite de către Comitetul organizatoric, din care fac parte specialişti în domeniul marketingului, publicităţii, proprietăţii intelectuale, reprezentanţi ai mediului de afaceri etc.
Tradiţional, ceremonia oficială de decernare a premiilor va avea loc în cadrul Expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”, în perioada 29 ianuarie-02 februarie 2013. La manifestare vor participa: conducerea de vârf a ţării, corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova, oameni de afaceri şi mass-media.

Informaţii suplimentare:
Direcţia Târguri şi Expoziţii a CCI,
tel: 21 07 25, 23 84 10,
e-mail : marca@chamber.md, expo@chamber.md
www.chamber.md