Nume
Parola
Vizualizări: 2226
Republica Moldova premiată cu Aur la Congresul Uniunii Poştale Universale
chisinau, 9 Octombrie 2012 — „O nouă lume, o nouă strategie”- sub acest generic la Doha, Qatar, are loc cel de al 25-lea Congres Universal Poştal. Evenimentul a reunit lideri poştali din 192 de ţări membre ale Uniunii Poştale Universale (UPU), între care şi Republica Moldova. Din delegaţia ţării noastre face parte viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Mihaela Iacob.

Participanţii la for dezbat şi examinează probleme ce ţin de dezvoltarea sectorului poştal universal pentru a stabili agenda priorităţilor pentru viitorii patru ani. În cadrul Congresului va fi adoptată Strategia Poştală de la Doha, care stabileşte trei dimensiuni ale reţelei poştale – fizică, electronică şi financiară – precum şi interconectarea, guvernarea şi dezvoltarea ca direcţii principale întru consolidarea serviciilor poştale mondiale.

Pe agenda de lucru a Comisiei 8 (Produse și servicii) a UPU a fost inclusă decernarea diplomelor de calitate. În total au fost premiate 31 de țări. Republica Moldova a obţinut Diploma de Aur pentru calitatea serviciilor poștale, urmare a proiectului regional de calitate implementat de către UPU în comun cu Comunitatea Regională din Comunicații (CRC). Toate aspectele de activitate a Î.S. ”Poșta Moldovei” au fost verificate minuțios de experții UPU, luându-se decizia de a i se acorda diploma de cel mai înalt nivel.

La Congresul UPU, Moldova a fost premiată şi cu certificatul de Argint pentru performanţe în prestarea serviciului EMS.

Congresul va alege Directorul General al UPU și vicedirectorii organizaţiei, precum și componența celor două organe constitutive ale Uniunii, Consiliul de Administrație (CA) și Consiliul de Exploatare Poștală (CEP), pentru perioada 2012-2016. Republica Moldova a înaintat candidatura sa ca membru al CA, ceea ce-i va permite să participe activ la luarea deciziilor ce țin de sectorul poștal mondial, precum și în regiune.