Nume
Parola
Vizualizări: 2186
MINISTRUL TIC A PARTICIPAT LA INAUGURAREA UNUI LABORATOR NOU LA UNIVERSITATEA TEHNICĂ
chisinau, 4 Octombrie 2012 — Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a participat împreună cu prim-vicepreşedintele Parlamentului ,Vlad Plahotniuc, la deschiderea noului laborator în cadrul Facultăţii de Tehnologie şi Management în Industria Alimentară a UTM . Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fundației Edelweiss şi al Fundaţiei LED din Liechtenstein.
Cei doi oficiali, ambii absolvenţi ai Universităţii Tehnice din Moldova, s-au întâlnit cu studenţii instituţiei. Rectorul UTM Ion Bostan a mulțumit sponsorilor pentru noul laborator, specificând că acesta va funcționa ca centru de instruire și formare în industria alimentară.
Vlad Plahotniuc, în calitate de fondator al Fundației Edelweiss, a menţionat că acest centru de instruire va permite studenților de la Universitatea Tehnică să beneficieze de o bază modernă de pregătire. „Implicarea Edelweiss este un ajutor, un gest pe care l-am putut face pentru a mulţumi acestei universităţi, profesorilor care m-au format”, a declarat prim-vicepreședintele Parlamentului .
Vorbind în faţa celor 150 de studenţi prezenţi la eveniment, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a menţionat că tinerii de azi au toate şansele să se afirme, dacă acumulează cunoştinţe şi perseverează în domeniul ales, dat fiind că societatea modernă se bazează pe cunoaştere. „ Tehnologia informaţiei se aplică în prezent în toate sferele de activitate. În R. Moldova avem un deficit de specialişti în sectorul IT şi tinerii talentaţi au posibilitatea să-şi găsească un loc de muncă bine plătit acasă”, a accentuat Pavel Filip.
Ministrul TIC a mulţumit Fundației Edelweiss pentru donația de notebook-uri şi instalarea platformei WI-Fi, care va permite profesorilor și studenților de la cele 7 catedre ale Facultăţii de Industrie Alimentară a UTM să beneficieze de internet wireless şi de predare dinamică a cursurilor, după modelul statelor occidentale.