Nume
Parola
Vizualizări: 2848
Instituţia naţională a ombudsmanului organizează mai multe acţiuni în perioada 4-7 octombrie
Chisinau, 4 Octombrie 2012 — In contextul activitatilor prilejuite de aniversarea de 15 ani a Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, Institutia nationala a ombudsmanului organizeaza mai multe actiuni in perioada 4-7 octombrie, la care sint invitati reprezentantii mass-media.
Astfel, astazi, 4 octombrie la ora 16.00, la Casa Sindicatelor, str. 31 august, 129, sala de sedinte, etajul 3 va avea loc reuniunea de lucru „Femeile – factor de progres al diplomatiei populare”, organizata de avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu. La eveniment vor participa, de asemenea, Stella Jantuan deputat in Parlamentul Republicii Moldova; Elena Beleacova, directorul general al Biroului Relatii Interetnice; Maria Orlik, sefa Departamentului in problemele femeilor si persoanelor cu dizabilitati din cadrul Administratiei de Stat a orasului Kiev; Liudmila Iakovleva, presedintele Uniunii Femeilor din Ucraina; femei ce reprezinta mai multe organizatii neguvernamentale din Moldova si Ucraina.
Reuniunea este o intilnire de lucru intre femeile ce reprezinta administratia publica si sectorul neguvernamental din Ucraina si Moldova. Discutiile se vor axa pe rolul femeii in societatea moderna, aportul femeilor la promovarea diplomatiei populare, eficienta demersului social feminin in societatea moderna.
Pe data de 5 octombrie, in sediul primariei municipiului Balti, cu incepere de la ora 10.00, va avea loc reuniunea de lucru ”Asigurarea unui trai
decent familiilor defavorizate prin acordarea ajutorului social”. La intrunirea organizata de Reprezentanta Balti a Centrului pentru Drepturile Omului va participa avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, asistenti sociali din raioanele de nord ale tarii, reprezentantii ai diverse ONG-uri care activeaza in domeniu.
In cadrul reuniunii va fi luata in discutie situatia la capitolul acordarea ajutorului social, problemele existente, in special cele aparute dupa modificarile operate recent in legislatie referitor la ajutorul social, urmind a fi lansate propuneri de ameliorare a starii de lucruri.
Simbata, 6 octombrie, sub egida Centrului pentru Drepturile Omului, la Stadionul „Dinamo” din capitala, incepind cu ora 9.00, se va desfasura Campionatul deschis al Scolii sportive specializate nr. 3 de atletism din municipiul Chisinau, la care copii si tineri vor participa la probe atletice pe diverse categorii de virste. Avocatul parlamentar Anatolie Munteanu va participa la ceremonia de premiere a invingatorilor.
Tot simbata, 6 octombrie, avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu va fi prezenta la festivitatea prilejuita de Ziua internationala a surzilor, care va avea loc cu incepere de la ora 12.00, la Casa de cultura a Asociatiei Surzilor, str. Vasile Alecsandri, 1. Telefon de contact de la Asociatia Surzilor: 022 22 14 36.
Duminica, 7 octombrie, incepind cu ora 16.00, la Teatrul National de Opera si Balet „Maria Biesu”, sub egida Centrului pentru Drepturile Omului, va avea loc Festivalul international de interpretare vocala ”Marul de Aur” cu participarea persoanelor cu dizabilitati. Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu va inmina invingatorilor diplomele CpDOM.
Pentru detalii puteti contacta Serviciul Programe Instructive, Relatii cu Publicul la numarul de telefon 022 23 48 00.