Nume
Parola
Vizualizări: 3459
Învăţăm Democraţia prin Dezbateri!
Spaţiul virtual, 4 Octombrie 2012 — Fundaţia „Educaţie pentru Democraţie” în colaborare cu Centrul KANA din Gliwice (Polonia), în cadrul programului RITA anunţă înscrierea participanţilor la cursul de e-learning „ÎNVĂŢĂM DEMOCRAŢIA PRIN DEZBATERI”.
Scopul cursului: Popularizarea metodologiei dezbaterilor formale prin intermediul tehnologiilor informaţionale şi educaţionale moderne.
Obiective specifice:
1. Informarea participantilor despre metodologia dezbaterilor formale şi a rolului lor în educaţia pentru democraţie şi dezvltarea gîndirii critice..
2. Formarea la participanţi a competenţelor de pregătire şi desfăşurare a dezbaterilor formale .
3. Familizarea participanţilor cu instrumentele şi indicaţiile necesare pentru motivarea elevilor, studenţilor, absolvenţilor, tineretului ajutîndu-i să dezvolte creativitatea si capacităţile de lider.
4. Dotarea cadrelor didactice (educaţie civica, istorie, psihologie) cu întregul instumentariu didactic pentru predarea cursului dat elevilor (curs optional), organizarea clubului de dezbateri, organizarea competiţiilor de dezbateri.
• În perioada cursului se lucrează în temp propriu, presupune conexiunea pe platformă de cîteva ori pe săptămînă, la ore comode participanţilor pentru parcurgerea materialelor didactice oferite şi recomandate, participarea la sondaje, teste individuale, implicarea în discuţii pe forum şi elaborarea unei lucrări individuale.cu materialele prezentate în curs în ordinea aleasă de el sau ea, deşi e logic ca la început să se citească TEMA, să facă cunoştinţă cu OBIECTIVELE TEMEI, Doar un clic pe DEX! materialul de bază (Fă cunoştinţă cu informaţia data, acest lucru este foarte necesar!) se copie pe calculatorul cursantului şi serveşte doar pentru instruire şi aplicare dar nu şi pentru publicare fără acordul autorului. Pentru pregătirea de test şi pentru o mai bună înţelegere, cursanţii sunt încurajaţi să acceseze şi resursa
ANTRENEAZĂ - TE!
• Pentru un schimb activ de opinii se utiliză resursele FORUM şi Discută cu antrenorul virtual!
• Evaluarea temei se realizează prin răspunsurile la întrebările testului care o însoţeşte
Aceasta o poti face! (se oferă 60 min. pentru realizarea testului)
Cursul va demara pe data de 15 octombrie 2012 şi va dura pînă la 15 decembrie 2012. Cursul se va desfăşura pe o platformă de colaborare internaţională, este unul gratuit şi nu presupune prezenţă online la ore prestabilite.
Inscrierea la cursul e-learning se face prin expedierea unui mesaj cu titlul „ÎNVĂŢĂM DEMOCRAŢIA PRIN DEZBATERI” pe adresele:
edudemo.md@gmail.com. şi cicalarasi@gmail.com