Nume
Parola
Vizualizări: 1898
Guvernarea Corporativă: principii de bază și particularități
Chisinau, 3 Octombrie 2012 — Joi, 4 octombrie 2012, la Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, va avea loc seminarul ”Guvernarea Corporativă: principii de bază și particularități”, la care sunt invitați să participe agenții economici autohtoni.
Evenimentul este organizat de CCI a RM în comun cu Corporația Internațională de Finanțare (IFC), cu scopul de a susține companiile din Moldova să implementeze principiile unei guvernări eficiente, astfel încât să fie competitive pe piața locală și internațională.
Traineri vor fi experți de la Corporația Internațională de Finanțare.
Corporaţia Internaţională de Finanţare a fost înființată în 1956 și numără 182 de țări membre. Ea completează activitatea Băncii Internaționale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (IBRD), oferind împrumuturi sectorului privat. IFC lucrează cu întreprinderi private viabile din țările în curs de dezvoltare și oferă împrumuturi pe termen lung, garanții, servicii de gestionare a riscului. Țara noastră este membru al IFC din 1995
Menționăm că, pe 9 februarie 2012, CCI a Moldovei și IFC au semnat un Memorandum de colaborare, Camera fiind selectată în calitate de partener pentru un program regional de guvernare corporativă direcţionat spre dezvoltarea capacităţii locale pe anumite pieţe din Europa şi Asia Centrală, astfel ca partenerul să poată oferi servicii de guvernare corporativă independent pe pieţele locale sau chiar regionale, să promoveze şi să devină un lider în guvernarea corporativă.
Proiectul va fi implementat pe parcursul a 4 ani și prevede organizarea trainingurilor şi instruirilor pentru membrii CCI, consultanţă în domeniul guvernării corporative.
www.chamber.md