Nume
Parola
Vizualizări: 2205
Ministrul TIC a participat astazi la inaugurarea noului sediu al companiei Endava
chisinau, 3 Octombrie 2012 — Una din cele mai mari companii IT din Moldova- Endava – și-a inaugurat un nou sediu la Chişinău. La eveniment au participat prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţă, reprezentanţi ai domeniului IT și ai universităților, clienți Endava din Moldova.
Compania a fost înfiinţată acum 12 ani pentru asigurarea cu locuri de muncă a tinerilor talentaţi, care prestează servicii IT pentru statele din Occident. Directorul Executiv Endava, John Cotterell, a menţionat că în prezent aici activează 250 de angajaţi, care realizează comenzi pentru clienţi din sectorul financiar şi on-line din SUA şi Marea Britanie, dar și proiecte destinate clienţilor locali din sectorul bancar şi cel public.

Vasile Nedelciuc, președintele Consiliului Director Endava Moldova, a spus că noul sediu va permite majorarea numărului de angajaţi pînă la 300 pînă la finele anului și pînă la 400 în viitorul apropiat.

Ministrul Tehnoloiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a felicitat echipa Endava pentru managmentul eficient şi potenţialul intelectual, menţionând că acest model de succes trebuie urmat şi de alte companii. Pavel Filip a informat că „ în prezent specialiştii MTIC lucrează asupra elaborării Strategiei Moldova Digitală 2020, bazată pe trei piloni : infrastructură, capacităţi şi conţinut digital. Documentul vine să asigure platforma necesară pentru edificarea unei Societăţi Informaţionale în Republica Moldova. In scurt timp, proiectul va fi expus consultărilor publice şi vom aprecia foarte mult dacă Vă veți expune părerea asupra acestui document de politici", a declarat ministrul TIC. Pavel Filip a mulţumit administraţiei companiei pentru susţinerea tinerilor talentaţi din ţară şi a domeniului TIC în întregime.

După prezentarea noului sediu şi o discuţie cu angajaţii companiei, premierul Vlad Filat a spus că Endava este o dovadă că avem capacităţi de a fi competitivi şi de a atinge performanţe. „În industria IT din Moldova activează peste 20 de mii de persoane, dintre care 6 mii elaborează soft-uri. Ne mândrim că acest sector este unul competitiv, iar specialiştii noştri se bucură de apreciere în toată lumea", a accentuat Vlad Filat.

Pentru anul de studii 2012-2013, statul a acordat 2265 de burse pentru admiterea studenților la profil IT, iar facilităţile fiscale pentru companiile IT au fost prelungite.

Noul oficiu „Endava" are 2200 de metri pătraţi şi este amplasat pe 9 etaje . Sediul are 16 săli de conferinţe şi spaţiu pentru training-uri din cadrul Endava University. Cifră de afaceri anuală a companiei este de 37 de milioane de euro, plasând Endava în rândul liderilor mondiali de furnizare a serviciilor IT.