Nume
Parola
Vizualizări: 3953
Fundația ”Viorica Nagacevschi” a acordat 6 burse școlare elevilor din Cosăuţi
Chișinău, 2 Octombrie 2012 — Fundația ”Viorica Nagacevschi” a acordat şase burse școlare celor mai buni elevi din cadrul Liceului Teoretic Cosăuţi. Elevii au fost selectaţi în urma unui concurs desfășurat, luni, 1 octombrie, în incinta liceului din s. Cosăuți, r-nul Soroca şi vor beneficia de această bursă lunar în anul de învățământ 2012-2013.

Scopul acestui concurs este de a motiva tinerii să studieze cât mai bine, dar şi să dezvolte o concurenţă sănătoasă între generaţii pentru a-i stimula către un viitor mai frumos.

În acest sens, s-a acordat o bursă de gradul I în valoare de 300 lei, Marinei Melnic, elevă în cl.11, două burse în valoare de 150 lei elevelor Casandra Tasnic, cl.11 şi Iuliana Cojocaru, cl. 8 şi alte trei burse de 50 de lei elevilor: Victoria Bodiu - cl. 11, Ruslan Mahmadbecov - cl. 7 şi Nicoleta Belous - cl. 8.

La concurs au fost înscrişi 12 participanţi care au încercat prin diferite metode să convingă juriul că sunt cei mai buni, dar regula spune clar că doar şase persoane pot beneficia de aceste sume băneşti. Astfel, primarul s. Cosăuţi, Vasile Sîrghii, care a fost şi membru al juriului, a oferit celorlalţi concurenţi câte o bursă de 50 de lei pe lună, pentru a nu se face discriminare.

Președintele Fundației, textiera Viorica Nagacevschi a declarat că a fost profund emoționată de reacția tinerilor. „Copiii au fost extraordinari. Ca de fiecare dată găsesc noi sincerităţi care se nasc doar la sate. M-au impresionat prin dorinţe, prin vise la care râvnesc spre a fi îndeplinite. Nimic mai frumos nu poate fi decât o motivaţie pentru a primi o bursă din care fiica să-i procure bilet mamei să vină acasă. Oare ce poate fi mai aproape de inimă decât vorba mamei. Păcat să lăsăm loc de tristeţe în ochii copiilor când au cea mai nare nevoie de părinţi. Pentru acest lucru merită să faci o donaţie, să dai o şansă, să scapi un grăunte de fericire în inima unui copil”.    

Elevii, cu lacrimi în ochi au mulțumit organizatorilor pentru bucuria de care au avut parte, menționând că sunt puțini oameni care mai fac acte de caritate şi ei când vor creşte mai mari vor face acelaşi lucru, pentru că este de mare ajutor.

Tinerii s-au ales cu câte o diplomă oferită de ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu care a menţionat că apreciază foarte mult asemenea concursuri. „Trebuie să susţinem şi să ajutăm tinerii în special cei de la sate. Felicitări, dnei Nagacevschi care a dat dovadă de multă înţelepciune pentru a organiza un asemenea concurs ce oferă posibilităţi mari elevilor”, a spus Cebanu.     

Menţionăm că Fundația ”Viorica Nagacevschi” oferă pentru al treilea an consecutiv burse şcolare celor mai buni elevi din Liceul Teoretic Cosăuţi.

Din componența juriului au făcut parte: Viorica Nagacevschi, președintele Fundației, Adrian Ghicov, Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului, Vasile Sîrghii, primarul s. Cosăuţi şi Filip Iepure profesorul de chimie.

Fundația ”Viorica Nagacevschi” este o organizație nonguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2010, destinată pentru a face acțiuni de caritate.

Pentru detalii contactați:
Coordonatorul relaţii publice, Dorina Arsene, e-mail: info@fundatiavioricanagacevschi.md