Nume
Parola
Vizualizări: 2902
„Să nu vă simțiți niciodată prea bătrâni pentru a face mai departe lucruri bune”: mesajul Vicepreședintei Parlamentului, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Bunicii și Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate
Chisinau, 29 Septembrie 2012 — Dragele mele,

Am ales aceste două zile apropiate din calendar – Ziua Bunicii și Ziua Internațională a Persoanelor în Etate – pentru a vă împărtăși câteva gânduri, emoții și speranțe.

Știu, din ceea ce văd și discut cu oamenii la Chișinău și în fiecare localitate a țării în care mă aflu, că bunicile din Moldova sunt într-o singură viață de două ori mame: o dată pentru propriii copii și o dată pentru nepoții care au rămas în grija lor după ce părinții au plecat la muncă peste hotare.

Este o responsabilitate enormă și, în același timp, o obligație pentru Dumneavoastră să rămâneți la această vârstă active și implicate, spre binele nepoților, al copiilor și, până la urmă, al țării, pe care o facem împreună.

Am întâlnit în viața mea de parlamentar dar și în cea dinainte de politică atâtea femei în etate care știu să comunice prin internet cu copiii lor din străinătate, care coordonează proiecte în localitățile lor, care continuă să-și facă bine munca la școală, la spital sau pe scenă! Și exemplul acestor oameni – căci și femeile sunt oameni, cum trebuie să mai amintim deseori – mă inspiră în activitate. Iar ceea ce facem împreună cu echipa noastră prin legi și acțiuni se referă la asigurarea unei bătrâneți active, la dialogul dintre generații, la împărtășirea experienței și la găsirea unor beneficii din faptul că suntem o țară cu o populație bătrână.

Urarea mea pentru bunicele și buneii din Moldova cu ocazia acestor zile este să nu vă simțiți niciodată prea bătrâni pentru a face mai departe lucruri bune.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului