Nume
Parola
Vizualizări: 1805
CCI invită mass-media la conferința de totalizare a schemei de granturi a Proiectului Băncii Mondiale ”Ameliorarea Competitivității” și la lansarea următoarei etape a acestuia
Chisinau, 28 Septembrie 2012 — Camera de Comerț și Industrie a Moldovei invită mass-media la conferința de totalizare a schemei de granturi a Proiectul Băncii Mondiale ”Ameliorarea Competitivității” și la lansarea următoarei etape a acestuia. Evenimentul va avea loc luni, 1 octombrie 2012, ora 14.00, în sala de ședințe a CCI (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel mare 151).
La conferință vor participa viceministrul Economiei Octavian Calmîc, directorul executiv al Unității de implementare a proiectului Aurel Casian, directorul departamentului Economie al CCI Sergiu Harea, agenți economici beneficiari, companii de consultanță.
Proiectul ”Ameliorarea Competitivității”a fost lansat în 2006, prin semnarea unui acord între Guvernul Republicii Moldova și Banca Mondială, având scopul de a încuraja întreprinderile autohtone să-şi dezvolte afacerile şi să-și consolideze poziţiile pe piaţă, inclusiv pe cea externă.
Schema de granturi de cofinanțare a serviciilor de consultanță pentru dezvoltarea afacerilor, parte componentă a acestui proiect, a demarat în 2009, iar Camera de Comerț și Industrie a fost selectată în calitate de administrator al schemei de granturi.
În cadrul proiectului, agenților economici beneficiari li s-au rambursat 50% din cheltuielile suportate pentru sistemului de management al calității ISO, procurarea serviciilor de consultanță ce țin de elaborarea business planurilor, studiilor de fezabilitate, cercetărilor de marketing etc.
www.chamber.md