Nume
Parola
Vizualizări: 2061
Tehnologiile mobile discutate la Duşanbe
chisinau, 27 Septembrie 2012 — Viceministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Dona Şcola participă, în perioada 25-26 septembrie , la conferinţa internaţională „Avantajele tehnologiilor mobile pentru dezvoltarea guvernării electronice în ţările Asiei”, care are loc la Duşanbe, Tadjikistan. La lucrările forului sunt prezenţi peste 100 de specialişti, experţi internaţionali, reprezentanţi ai sectorului guvernamental şi ai societăţii civile din Rusia, Georgia,Moldova, Kîrgîzstan, Coreea ,India, Canada. Ţara noastră a fost invitată la conferinţă pentru a împărtăşi din experienţa acumulată în domeniul implementării e-guvernării şi edificării unei societăţi informaţionale.

Organizatorii evenimentului îşi propun să atingă câteva scopuri majore: informarea părţilor despre experienţa ţărilor participante în domeniul guvernării electronice, prezentarea şi discutarea iniţiativelor locale privind e-guvernarea , studierea planului de realizare a Concepţiei e-guvernării în Republica Tadjikistan, schimbul de opinii privind rolul e-guvernării în dezvoltarea şi consolidarea culturii şi securităţii informaţionale în societate.

Temele abordate la conferinţa for vor fi dezbătute mai apoi în cadrul unor seminare şi mese rotunde, care vor avea loc la ministerele şi instituţiile de profil din R. Tadjikistan.

Conferinţa se află la cea de-a doua ediţie şi este organizată de Consiliul pentru Comunicaţii de pe lângă preşedintele Republicii Tadjikistan cu susţinerea financiară a Institutului „Pentru o societate deschisă”.