Nume
Parola
Vizualizări: 1800
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost prezentat la Edineț
Edinet, 26 Septembrie 2012 — Pe 26 septembrie 2012, la Edineţ, circa 30 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din nordul țării au fost familiarizați cu posibilitatea de a-și spori cunoștințele și a-și găsi parteneri în Germania prin intermediul Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor de la întreprinderile economiei naţionale.

Cristina Otto, coordonatorul proiectului, a menționat că acesta este destinat formării unei noi generaţii de manageri care să-şi desfăşoare afacerea cu succes atât în ţară, cât şi pe piaţa mondială. ”Programul prevede un stagiu de instruire şi informare de o lună de zile în Germania. Pe lângă aceasta, participanţii vor deveni parte a comunităţi impunătoare de manageri tineri din celelalte ţări unde derulează proiecte similare: Germania, Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Kîrgîzstan, Azerbaidjan, China, Vietnam şi India, având posibilitatea să-şi promoveze afacerea.
Directorul filialei Edineţ a CCI, Ina Stanciu, a ținut să accentueze că Programul şi-a demonstrat deja eficacitatea. Sursa citată a îndemnat întreprinzătorii din nordul țării să nu rateze șansa de a stabili și a consolida relaţiile de colaborare cu parteneri germani.
Prezent la eveniment, Igor Vovc, participant al proiectului, și-a împărtășit experiența și impresiile cu cei prezenți în sală. ”Stagiul în Germania m-a ajutat să optimizez gestionarea afacerii, am însuşit tehnici contemporane pentru desfășurarea cu succes a businessului, an venit cu noi idei și proiecte pe care deja le aplic în practică”.
Reamintim că Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost lansat în 2008. Coordonatorul Programului în Germania este Asociaţia Obştească GIZ, iar în Republica Moldova - Camera de Comerţ şi Industrie.
Pe 27 septembrie curent proiectul va fi prezentat la filiala Tighina, or. Căușeni.
www.chamber.md