Nume
Parola
Vizualizări: 3042
Invitatul special al Sesiunii de Orientare a Programului Lumea Deschisă – Liliana PALIHOVICI, Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova
Chişinău, 20 Septembrie 2012 — Experiența trăită în Statele Unite, ca participantă la Programul Lumea Deschisă 2009-2011, a fost împărtășită de către Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, celor 35 de delegați care au plecat în SUA la 19 septembrie 2012 în cadrul Programului Lumea Deschisă.

Vicepreședinta Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, a fost invitatul special al Sesiunii de Orientare a Programului Lumea Deschisă și le-a vorbit finaliștilor programului care beneficiază acum de o vizită de lucru de 10 zile în SUA despre mesajele în favoarea Moldovei pe care le-a transmis interlocutorilor săi din America. De asemenea, Liliana Palihovici le-a dezvăluit participanților la sesiune oportunitățile pe care le oferă proiectul „LeaderSHE – Young Women Leaders Academy”, al cărui Ambasador este.

Unul din cuvintele-cheie prezente în comunicarea Vicepreședintei Parlamentului a fost „REUȘITA” – și acest deziderat este valabil pentru toți participanții la cele patru grupuri tematice: Membri ai Parlamentului – Alegerile în SUA; Mass-media; Guvernare (administrația locală); Guvernare electronică.

Invitatul special al Sesiunii de Orientare a Programului Lumea Deschisă, Liliana Palihovici, este politicianul Parlementul Moldovei care a lansat o serie de inițiative legislative în domeniul social, protecția drepturilor copiilor, persoanelor cu dezabilități, egalității de șanse şi dezvoltării tinerilor.

Programul Lumea Deschisă a fost fondat de către Congresul SUA în anul 1999 şi invită lideri politici şi civili din Republica Moldova sau din alte ţări euro-asiatice pentru o scurtă vizită profesională în Statele Unite. Scopul programului este promovarea înţelegerii reciproce între Republica Moldova şi SUA prin crearea posibilităţii pentru liderii din Moldova de a cunoaşte viaţa americană politică şi socială şi de a-şi împărtăşi ideile şi experienţa cu colegii lor americani.

Alte detalii despre Programul Lumea Deschisă, administrat în Republica Moldova de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională : http://www.americancouncils.md/ro/open_world/about_us

Proiectul „LeaderSHE – Young Women Leaders Academy”: http://www.leadershe.md/


Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului