Nume
Parola
Vizualizări: 1785
Întreprinzători din Germania vor fi familiarizați cu oportunitățile investiționale ale Moldovei
Chisinau, 19 Septembrie 2012 — În perioada 19-26 septembrie 2012, în cinci orașe germane vor avea loc mese rotunde și reuniuni de afaceri, în cadrul cărora vor fi prezentate oportunitățile investiționale ale țării noastre. Evenimentele sun organizate cu susținerea proiectului de colaborare dintre Asociaţia Germană a Camerelor de Industrie şi Comerţ (DIHK) cu Camerele de Comerț și Industrie din țările CEFTA (Acordul Central European de Comerţ Liber).
Directorul Departamentului Economie al CCI Sergiu Harea va informa agenții economici din Germania despre climatul de afaceri al țării noastre, avantajele pe care le-ar avea firmele germane care ar face investiții în Moldova, inclusiv beneficiile oferite de CEFTA. Potrivit sursei citate, întrunirile și mesele rotunde vor avea loc în Berlin, Bremen, Potsdam, Hanovra și Jena.
Proiectul DIHK - CEFTA a fost lansat în mai 2010, pentru o perioadă de trei ani, cu scopul de a oferi asistență Camerelor de Comerț din țările semnatare CEFTA în vederea familiarizării sectorului privat cu prevederile acordului și facilitării comerțului între aceste state și UE.
Parteneri ai proiectului sunt Camere de Comerț din Germania, Turcia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Croația, Albania, Macedonia, Bosnia și Herțegovina.
Menționăm că, Acordul Central European de Comerţ Liber urmărește crearea unei zone de liber schimb prin liberalizarea graduală a comerţului reciproc cu produse industriale şi agricole şi prin eliminarea barierelor tarifare şi netarifare din calea comerţului.
www.chamber.md