Nume
Parola
Vizualizări: 3737
Incluziunea digitală a comunităţilor rurale: schimb de experienţă între centrele de dezvoltare comunitară
Republica Moldova, 18 Septembrie 2012 — În perioada 17-21 septembrie a.c, Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire din Moldova (ACCAII) organizează vizita de studiu în Republica Moldova a unui grup de experţi internaţionali cu tema „Cetăţenie activă şi dezvoltare comunitară participativă” în cadrul proiectului „Incluziunea digitală a comunităţilor rurale”, implementat de ACCAII cu suportul Programului Est Est fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova.

La această vizită vor participa 15 experţi din organizaţiile-partenere în proiect: Fundaţia EOS (România), LIKTA (Letonia) şi International Aid Network (Serbia) şi vor vizita mai multe instituţii şi Centre Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire din Republica Moldova: s.Grătieşti (mun. Chişinău), s.Răzeni (rnulIaloveni), or.Călăraşi, s.Pelinia (rnul Drochia), or.Teleneşti.
Tematica acestor ateliere şi bune practici prezentate este una diversă:
- Antreprenoriatul social pentru copiii și tinerii aflaţi în situații de risc,
- Accesul la informație: de la dial-up la intranet comunitar,
- Implicarea tinerilor în soluționarea problemelor comunității,
- Fundraising pentru dezvoltarea comunității,
- Eficientizarea activităţii administraţiei publice locale prin intermediul tehnologiilor informaţionale şi de comunicare.

Vizita se va încheia cu o masă rotundă Participare comunitară şi dezvoltare regională, organizată la Bălţi în data de 20 septembrie în Sala de conferinţe a hotelului Lido. Aceste eveniment este organizat în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord şi Centrul CONTACT-Bălţi şi vine să faciliteze dialogul între parteneri, să asigure transferul de experienţe pozitive şi să accentueze importanţa sporită pe care-l pot juca tehnologiile informaţionale în parcursul european al ţării.

Pentru mai multe detalii despre proiect accesaţi: http://icentru.wordpress.com/

Persoana de contact:
Victor KOROLI
Director Executiv, ACCAII
Tel:(+373) 69252453
e-mail: vkoroli@gmail.com

Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la informaţie şi Instruire din Republica Moldova este o asociaţie obştească, înregistrată la Ministerul Justiţiei sub nr. 3041 la 26 decembrie 2007, prin liberul consimţămînt al organizaţiilor membre – 47 de centre comunitare de acces la informaţii şi instruire, si care urmăreşte beneficiul public. Misiunea alianţei este să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităţilor si consolidarea societăţii informaţionale din Republica Moldova

Fundaţia Soros-Moldova este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată în anul 1992 de către filantropul George Soros în scopul promovării valorilor societăţii deschise în Moldova.

Programul Est Est fără Frontiere al Fundaţiei Soros-Moldova îşi propune să faciliteze o colaborare eficientă a organizaţiilor neguvernamentale şi instituţiilor din R. Moldova cu parteneri atât din ţările Europei Centrale şi de Est, cât şi din alte regiuni, în vederea abordării în comun a problemelor de interes major pentru societăţile în dezvoltare.