Nume
Parola
Vizualizări: 2754
Procesul de actualizare a Strategiei de dezvoltare Sud ajuns la final
Regiunea de Sud, 17 Septembrie 2012 — 11 - 13 septembrie │Cimișlia│Suport în actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud (SDR Sud) şi a Planului Operaţional Regional 2013-2015 (POR). Secţia Planificare Strategică şi Programare din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), împreună cu partenerii cehi Lukas Malac și Martin Dohnal - lectori, specialiști, membri ai grupului DHV, au lucrat asupra ultimelor modificări din strategia planificată a se actualiza pe parcursul anului curent. Proiectul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud este susţinut de Agenția Cehă de Dezvoltare şi GIZ Moldova.

Atelierul de lucru a durat 3 zile, perioadă în care experţii cehi au analizat modificările efectuate în Strategie şi au făcut câteva recomandări pe marginea Planului Operaţional Regional. Partenerii Cehi împreună cu Secţia planificare strategică şi programare din cadrul ADR Sud şi reprezentantul GIZ au reformulat viziunea strategică, indicatorii şi măsurile SDR Sud, au adăugat obiectivul general şi au formulat comentarii la fiecare măsură. Capitolul Monitorizare, Evaluare şi Raportare a fost îmbunătăţit.
Versiunea precedentă a Planului Operaţional Regional a fost reformulată iar activităţile panificate au fost grupate pentru elaborarea noului POR, pentru perioada 2013-2015. Experţii cehi au declarat că tot efortul depus este direcţionat spre obţinerea unui produs viu, real care să corespundă cu realitatea din Regiune. Urmează ca la nivel naţional să fie elaborat un manual de elaborare a strategiilor, de către toţi partenerii de dezvoltare regională care au lucrat la proiectul de actualizare a Strategiilor din cele trei Regiuni.
În ceea ce priveşte SDR Sud, documentul va fi definitivat şi supus consultărilor publice până la sfârşitul lunii septembrie a.c., după care recomandat spre aprobare Consiliului Regional de Dezvoltare Sud.