Nume
Parola
Vizualizări: 3635
Vom cunoaşte potenţialul de biomasă la nivel de raioane şi regiuni
12 Septembrie 2012 — Peste 50 de experţi în energie regenerabilă, reprezentanţi ai instituţiilor de stat, ai sectorului privat, mediul academic şi societatea civilă s-au întrunit recent pentru a analiza rezultatele studiului ce va estima potenţialul de biomasă din culturi agricole, la nivel de regiuni şi raioane.

Studiul „Estimarea potenţialului energetic al biomasei din culturile agricole, la nivel de regiuni şi raioane„ a fost elaborat de IDIS Viitorul la solicitarea Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova. Scopul studiului este de a estima potențialul de biomasă pentru brichetare în Republica Moldova. Informația prezentată reflectă structura potențialului de biomasă pentru fiecare raion al țării, fapt ce va permite doritorilor de a iniţia afaceri de producere a combustibilului din biomasă să ia decizii documentate privind regiunea în care se lansează.

La elaborarea studiului au fost folosite datele oficiale prezentate de Biroul Național de Statistică. Versiunea finală a studiului va fi făcută publică până la sfârşitul lunii septembrie.