Nume
Parola
Vizualizări: 2997
„Femeile au devenit mai vizibile în ultimii ani în viaţa politică şi au nevoie în continuare de exemple pozitive de liderism” – Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, la întâlnirea cu expertul internaţional UN Women
Chişinău, 12 Septembrie 2012 — Subiectele privind liderismul femeilor și participare lor politică în Moldova s-au aflat în centrul discuţiei pe care a avut-o astăzi Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, cu Skye CHRISTENSEN, expert internaţional al Entităţii Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women), aflat la Chişinău într-o misiune de evaluare.

„Femeile au devenit mai vizibile în ultimii ani în viaţa politică a ţării, datorită potenţialului pe care îl au şi în care eu cred cu tărie. În acelaşi timp, femeile din Moldova au nevoie de exemple pozitive de liderism politic şi de instruire în acest domeniu”, a afirmat Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, la întâlnirea cu Skye Christensen, Consilier electoral, UN Women, Grupul Liderism și Participare Politică, Diviziunea Guvernare și Liderism.

La rândul său, Skye CHRISTENSEN a declarat că se va afla în Republica Moldova timp de trei săptămâni și va elabora o serie de recomandări pentru femeile din Moldova cu privire la îmbunătățirea participării acestora în viața social-politică. „Înțelegem foarte bine că situația femeilor active din domeniile consacrate este la fel în toată lumea, însă țin să menționez că statisticile arată că rolul femeii în context global este în continuă creștere”, a precizat expertul UN Women.

Vicepreşedinta Parlamentului a relevat că „educaţia gender se face mai întâi în familie. Şi respectul faţă de femeie şi faţă de capacităţile ei profesionale se fructifică în familie, şcoală, societate".

„Modelele de succes ale femeilor politicieni din ţară şi din străinătate sunt exemple relevante care inspiră mai multă încredere femeilor noastre de a se implica în viaţa politică”, a afirmat Liliana PALIHOVICI, la întrevederea expertului UN Women, aflat în Republica Moldova într-o misiune de evaluare şi elaborare a Documentului de Program privind liderismul femeilor și participare politică în Moldova.