Nume
Parola
Vizualizări: 4137
Încă un pas în “apropierea” celor două maluri ale Nistrului
10 Septembrie 2012 — IDIS “Viitorul” va lansa o pagină web pe care vor fi plasate informaţii despre viaţa politică, economică, culturală de pe ambele maluri ale Nistrului. Anunţul a fost făcut în cadrul Clubului de Presă organizat vineri, 7 septembrie, cu participarea mai multor jurnalişti de pe ambele maluri ale Nistrului. Site-ul www.common-space.org va fi curând lansat şi este o activitate a proiectului “Construirea încrederii între ambele maluri ale râului Nistru – pregătirea profesională a experţilor în politici publice”, implementat de IDIS „Viitorul” şi Common House şi susţinut financiar de National Endowment for Democracy (NED) şi Hanns Seidel Stiftung. Proiectul are drept scop pregătirea profesională a experţilor în politici publice, în parteneriat cu actorii locali, civili şi politici.

Totodată, site-ul va prezenta o platformă de exprimare a ideilor tinerilor implicaţi în proiect, care vor avea posibilitatea să-şi publice analizele efectuate în cadrul proiectului. Alături de lucrările tinerilor, pe site vor putea fi găsite şi analize mai complexe ale experţilor în domeniul politicilor publice, de pe ambele maluri ale Nistrului. Relevantă este şi rubrica care va cuprinde toate informaţiile şi documentele privind integrarea europeană ce vizează regiunea transnistreană.

În cadrul Clubului de Presă, jurnaliştii au fost informaţi despre activităţile proiectului care vor acoperi subiecte cu referire la sistemul bugetar – fiscal şi cel de asigurări sociale, politici destinate minorităţilor naţionale ş.a.

Proiectul urmăreşte elaborarea şi promovarea unei platforme comune pentru discuţii dintre experţi din diferite domenii de pe ambele maluri ale rîului Nistru. În cadrul proiectului vor fi instruiţi circa 100 de tineri.

Pentru detalii contactaţi Carolina Ungureanu, coordonator al proiectului, la numărul de telefon 0 22 221844 sau la adresa de e-mail carolina.ungureanu@viitorul.org .