Nume
Parola
Vizualizări: 3000
„Soluţia” – un an de fapte concrete.
5 Septembrie 2012 — Potrivit lui, aşa proiecte cum e „Soluţia” reprezintă un model pentru politicieni, prin care aceştea ar putea realiza fapte concrete în beneficiul cetăţenilor.
Astfel, potrivit informaţiei prezentate, timp de un an, Fundaţia de Binefacere „Soluţia” a realizat 2 campanii: de iluminare și de stecluire Astăzi Igor Dodon a prezentat rezutlatetele unui an de activitate a Fundaţiei de binefacere « Soluţia ». a blocurilor locative în mun. Chișinău, a acordat diverse consultații la peste 5000 de persoane, a acordat ajutor juridic la peste 900 de persoane, a oferit ajutoare sociale și umanitare la peste 1000 de persoane.

În decursul unui an, Fundaţia de Binefacere „Soluţia” a primit şi a examinat peste 10000 de apeluri telefonice, dintre care peste 7000 de solicitări au fost soluţionate.

Către Fundaţie s-au adresat peste 5000 de persoane cu diverse probleme, printre care: acordarea asistenţei juridice, acordarea susţinerii materiale, probleme de ordin tehnic, locativ-comunale, de amenajare a teritoriului, alte probleme, întrebări şi consultări personale.

Activitatea juridică

Au fost făcute mai mult de 160 de înterpelări de deputat în difirite instanţe (Ministerul Sănătăţii, Proguratura Generală, etc.)
Au fost făcute mai mult de 126 de cereri de chemări în judecată.
Au fost stopate mai mult de 20 construcţii ilegale.
Au fost elaborate şi propuse spre examinare 15 proiecte de legi şi de decizii în Consiliul Municipal Chişinău şi Parlament. Spre exemplu:
 elaborarea regulamentului privind construcţia mansardelor;
 proiect de decizie privind anularea datoriilor istorice a consumatorilor de servicii comunale din mun.Chişinău.

Au fost iniţiate 2 procese de judecată de importanţă majoră pentru locuitorii capitalei:
 privind scoaterea „Pietrei comemorative din PMAN”;
 privind anularea unor prevederi din decizia CMC 5/4 cu privire la furnizarea şi consumul apei potabile.

Activitatea socială

42 de familii au primit lemne şi carbune în perioada de iarnă. 105 de persoane au primit medicamente necesare, ajutoare materiale pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale, procurarea tehnicii de uz casnic.

După un an de activitate, Fundaţia „Soluţia” a realizat mai multe acţiuni majore de binefacere, cum ar fi: repartizarea circa a 1600 de pachete sociale veteranilor şi pensionarilor, membrilor Asociaţiei Surzilor din RM; membrilor Asociaţiei Orbilor din RM, membrilor Combinatului Republican de Producţie şi Instruire a Invalizilor „Bunătate” şi persoanelor social-vulnerabile.

Multe familii tinere au primit hrană pentru bebeluşi, scutece şi alte obiecte necesare pentru copii.

De asemenea, Fundaţia „Soluţia” a donat Centrului Republican al Mamei şi Copilului - 2 frigidere pentru secţii, utilaje şi veselă pentru cantină.

În cadrul acţiunii „Să iluminăm oraşul” au fost montate circa 30 de mii de becuri în peste 650 de blocuri locative din Chişinău, în 300 de blocuri locative au fost sticluite geamurile. În continuarea acestui proiect, Fundaţia „Soluţia” a conectat la energie electrică, a reparat şi modernizat reţelele electrice în scările a 16 blocuri de locuit din comuna Ciorescu.

De asemenea, Fundaţia „Soluţia” a reconstruit un teren sportiv din preajma blocurilor de locuit de pe bd.Traian 2, sect. Botanica, a amenajat un teren de joc şi o zonă de odihnă pe str.Vadul-lui-Voda.

Liceul teoretic „Liviu Rebreanu” din Chişinău a primit din partea Fondului „Soluţia” cîte un set de mobilă pentru două încăperi.

Federaţia de Box din Moldova a beneficiat de sponsorizare pentru organizarea Cupei mun.Chişinău şi a Campionatului Republicii la box.

Fundaţia de Binefacere „Soluţia” a stabilit relaţii de cooperare cu una dintre cele mai mari fundaţii de caritate din Germania – Fundaţia „Stephanus”. Graţie acestei colaborări, din Germania în Moldova a fost trimis un lot mare de ajutor umanitar, destinat invalizilor şi persoanelor social vulnerabile din ţara noastră. Zece tone de marfă umanitară au fost repartizare asociaţiilor în domeniul protecţiei invalizilor, persoanelor solitare, familiilor cu mulţi copii, instituţiilor sociale şi persoanelor fizice.

Fundaţia de binefacere „Soluţia” în colaborare cu Federaţia de Şah din RM a instalat mese speciale pentru şah în parcul din sectorul Rîşcani.

La 23 noiembrie 2011 a fost lansată filiala Nord a Fundaţiei „Soluţia” în mun. Bălţi. În această perioadă scurtă de timp Filiala Bălţi a întreprins mai multe acţiuni concrete:

1. Au fost primite peste 3500 de apeluri telefonice, au fost consultate personal peste 1700 de persoane, acordate consultanţe juridice la peste 400 de persoane, iniţiate peste 250 de interpelări şi chemări în judecată.
2. Organizarea concertelor cu înmînarea de cadouri în Casele de copii din mun. Bălţi şi or. Floreşti.
3. Organizarea concertului de benefacere pentru Societatea invalizilor din Bălţi.
4. Acordarea medicamentelor pentru peste 50 de persoane anevoiase.
5. Acordarea ajutoarelor sociale şi umanitare la peste 900 de persoane.
6. Procurarea lemnelor în perioada rece a anului pentru 11 persoane.

PLANURILE NOASTRE:
Fundaţia „Soluţia” este doar la început de cale, iar în perspectivă sînt planificate mai multe proiecte de ordin social. Printre acestea:

1. Prelungirea campaniilor de iluminare şi stecluire a blocurilor locative în centrele rationale din Moldova.
2. Continuarea acordării ajutoarelor păturilor social vulnerabile.
3. Continuarea acordării consultanţei juridice gratuite.
4. Lansarea Liniei fierbinte pentru semnalarea şi combaterea cazurilor de corupţie.
5. Lansarea reprezentanţei Sud a Fundaţiei „Soluţia”.

Fundaţia de Binefacere „Soluţia” este o organizaţie apolitică, care îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, iar misiunea fundaţiei este reflectată în sloganul acesteia – „Te ajută”. Fundaţia a fost lansată la iniţiativa deputatului în Parlamentul RM, Igor Dodon, pe data de 5 septembrie 2011.