Nume
Parola
Vizualizări: 3198
VIDEO | Echipament sportiv pentru copiii şi tinerii din Ţibirica şi Hogineşti, Călăraşi, şi promovarea tinerilor talentaţi la Criuleni: Agenda Vicepreşedintei Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, de Ziua Cunoştinţelor
Ţibirica,Hogineşti, raionul Călăraşi, Criuleni, 4 Septembrie 2012 — Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, a participat la festivităţile de deschidere a anului nou şcolar în satele Ţibirica şi Hogineşti, raionul Călăraşi, şi a donat, împreună cu urările de bun venit şi succese, şi seturi de echipament sportiv pentru copiii şi tinerii din aceste instituţii şcolare. De asemenea, agenda Vicepreşedintei Parlamentului din această Zi a Cunoştinţelor a inclus şi o prezenţă la concertul consacrat debutului anului şcolar şi promovării tinerilor talente din raionul Criuleni.

În mesajul său de felicitare adresat elevilor, profesorilor şi părinţilor din Ţibirica şi Hogineşti, Călăraşi, Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a afirmat că „un bun profesionist începe să se formeze de pe băncile şcolii, unde trebuie să acumuleze cunoştinţe valoroase”. „Şcoala este piatra de temelie a fiecărei persoane şi a ţării în întregime”, a menţionat Liliana PALIHOVICI, care a oferit în dar copiilor şi tinerilor din aceste două localităţi ale raionului Călăraşi seturi de echipament sportiv.

Donaţia a fost făcută în prezenţa copiilor, adulţilor, a primarului de Ţibirica, Iacob PROSCUROV, a primarului de Hogineşti, Constantin POŞTARU, şi a Şefului Direcţiei Generale Învăţământ, Tineret şi Sport Călăraşi, Andrei CIUBOTARU.

Agenda Vicepreşedintei Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, de Ziua Cunoştinţelor din acest an a inclus şi o prezenţă la un concert consacrat debutului anului şcolar şi promovării tinerilor talentaţi din raionul Criuleni.

Cei peste 400 copii din 33 instituții de învățământ din raionul Criuleni, prezenţi la concertul trupei „Mileniu”, au fost încurajaţi de către artişti să vină la laboratorul trupei pentru a-şi dezvolta talentele în domeniul muzicii.

Evoluţia trupei „Milenium” pe scena Casei de Cultură și Tineret „Grigore Sârbu” din Criuleni a fost precedată de un recital al tinerelor talente locale: Nicoleta STĂVILĂ, Cristina BUJAC, Jana GHERBOVEI şi Paula ROTARU.



Artiştii din scenă şi spectatorii au fost salutaţi de către Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, şi de către Președintele raionului Criuleni, Vitalie ROTARU.

Vicepreședinta Parlamentului a salutat iniţiativa de la Criuleni de promovare a tinerilor talentaţi şi a încurajat şi administraţiile altor raioane să investească în tineri, asigurând astfel un viitor prosper al ţării.