Nume
Parola
Vizualizări: 2767
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a efectuat o vizită în raionul Cantemir
Cantemir, 22 August 2012 — CANTEMIR| 21 august - Vizita ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan în raionul Cantemir. Marţi 21 august ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan s-a aflat în vizită în raionul Cantemir. Aflat în cadrul zilei de audienţă şi de întâlnire a membrilor guvernului cu cetăţenii în teritoriu, ministrul a asistat la şedinţa organizată de Consiliul raional unde s-au discutat problemele raionului, a vizitat obiecte în construcţii şi proiectul implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) ,,Construcţia drumului de acces Dimitrova-Acui”.
Cea mai mare durere a Autorităţilor Publice Locale din raionul Cantemir o constituie edificiile de menire socială, lăsate în paragină odată cu prăbuşirea URSS şi birocraţia din domeniul construcţiilor. Aceştia au vorbit despre dificultatea cu care obţin documentaţia şi avizele necesare începerii unei construcţii şi despre problemele presante din localităţile raionului. Ministrul a ţinut să menţioneze despre cadrul legal al procedurilor de eliberare şi avizare a documentelor cât şi despre posibilele alternative la situaţiile de impas.
Împreună cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, Maria Culeşov şi preşedintele raionului Cantemir, Andrei Malaşevschii, ministrul a efectuat o vizită la proiectul implementat de ADR Sud în raion ,,Construcţia drumului de acces Dimitrova-Acui”. Proiectul se implementează din primăvara acestui an şi vine să asigure accesul locuitorilor comunelor Cîietu şi Baimaclia spre centrul raional Cantemir prin construirea unui drum cu lungimea de 4 km între satele Dimitrova şi Acui. Costul total al proiectului se ridică la suma totală de 17 596 40 lei, surse alocate din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. Proiectul se preconizează a se finaliza la sfârşitul lunii noiembrie a.c. iar în această perioadă se aplică îmbrăcămintea rutieră. Dl Răducan a atenţionat antreprenorul cu privire la efectuarea calitativă a lucrărilor şi asigurarea durabilităţii proiectului.
Vizita ministrului, Marcel Răducan în raionul Cantemir a durat câteva ore şi a cuprins localitatea Baimaclia şi drumul în construcţie R 56 Cania-Baimaclia.