Nume
Parola
Vizualizări: 2916
Șase copii, cetățeni ai Republicii Moldova, rămași fără îngrijire părintească pe teritoriul Federației Ruse au fost repatriați
Chisinau, 7 August 2012 — Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a repatriat din Federația Rusă șase copii rămași fără îngrijire părintească pe teritoriul acestui stat.
Copiii au vîrste cuprinse între 2 luni și 17 ani, sunt din diferite raioane ale republicii , inclusiv regiunea transnistreană.
Cele trei fete și trei băieți au fost identificați de autoritățile tutelare ale Federației Ruse după ce părinții unora au fost condamnați sau nu și-au îndeplinit corespunzător obligațiile pentru creșterea și educația copiilor.
La întoarcere în țară, copiii au fost reintegrați în familia biologică a celuilalt părinte sau cea extinsă.
Misiunea de repatriere a fost realizată cu suportul reprezentanței din Republica Moldova a Fundației Terre des Hommes Lausanne din Elveția.
Dna Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei menționează că în ultima perioadă s-a majorat numărul cazurilor de identificare a minorilor, cetățeni ai Republicii Moldova, aflați fără îngrijire părintească pe teritoriul altor state, în special, Federația Rusă și Ucraina.
”Cele mai frecvente cauze sunt abandonul la naștere, condamnarea părinților pentru comiterea unor acțiuni, precum și neîndeplinirea corespunzătoare a obligațiilor părintești”, a precizat dna ministru.
În context, adresăm un apel către cetățenii Republicii Modova să nu admită asemenea cazuri, să nu lase fără supraveghere copiii și să le ofere acestora un mediu familial sigur.
Totodată, informăm că actualmente, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei examinează mai multe sesizări ale autorităților tutelare din Federația Rusă și Ucraina pentru alți 34 de copii.
De la începutul anului curent, ministerul a repatriat 25 de copii din Federația Rusă și Ucraina.

Autor: Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă