Nume
Parola
Vizualizări: 1779
Membrii Consiliului CCI au aprobat darea de seamă a activității instituției camerale în perioada 2007-2012, ce urmează a fi prezentată la Congresul III
Chisinau, 27 Iulie 2012 — Vineri 27 iulie 2012, membrii Consiliului Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei s-au întrunit în ședință ordinară, în cadrul căreia au aprobat darea de seamă a activității instituției camerale în perioada 2007-2012, ce urmează a fi prezentată la Congresul III al CCI.

În deschiderea ședinței, președintele CCI Gheorghe Cucu a menționat că instituția Camerală și-a desfășurat activitatea conform legii, statutului CCI și programului de activitate aprobat de Congresul II al CCI și cuprinde mai multe obiective care au fost stabilite reieșind din realitățile economice, situația mediului de afaceri și necesitățile întreprinzătorilor.
Legea Republicii Moldova cu privire la Camera de Comerţ şi Industrie, nr. 393-XIV din 13.05.1999 stipulează că ”CCI este o organizaţie nonguvernamentală, autonomă şi independentă, înfiinţată în baza calităţii de membru, care reprezintă interesele în ansamblu ale întreprinzătorilor din Republica Moldova. Camera este persoană juridică de drept public şi în această calitate beneficiază de susţinerea statului”.
Membrii CCI sunt agenții economici din Republica Moldova. Conform art. 9 al Legii cu privire la CCI, persoanele juridice înregistrate în Republica Moldova în calitate de subiecţi ai activităţii de întreprinzător în domeniul comerţului, industriei, transporturilor, construcţiei şi prestării serviciilor devin membri ai CCI în mod obligatoriu. Agenţii micului business, persoanele fizice înregistrate în Republica Moldova în calitate de subiecţi ai activităţii de întreprinzător, producătorii de producţie agricolă (gospodăriile ţărăneşti, întreprinderile agricole şi/sau asociaţiile lor) pot fi membri ai Camerei pe principii benevole.
Obiectivul major al CCI a RM este acordarea asistenţei la dezvoltarea diferitelor tipuri de afaceri, ținându-se cont de necesitățile tuturor agenţilor economici, sferelor economiei naţionale şi teritoriilor concrete ale ţării şi reprezentarea intereselor membrilor săi în relaţiile cu autorităţile publice din RM, stabilirea unor colaborări eficiente cu cercurile de afaceri din țară și de peste hotare.
În prezent, Camera de Comerţ şi Industrie a RM are peste 1400 de membri, inclusiv din partea stângă a Nistrului.
Structurile de conducere ale CCI sunt Congresul, Consiliul și Biroul Executiv.
Congresul are loc o dată la 5 ani. Cel de al III-lea Congres al CCI se va desfășura pe 17 august 2012.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook