Nume
Parola
Vizualizări: 1024
ADR Nord și Ambasada Republicii Cehe în R. Moldova au lansat un proiect. La eveniment a participat și Ambasadorul Jaromír KVAPIL
Bălți, 26 Iulie 2012 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord şi Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova au lansat proiectul de dezvoltare regională „Analiza cost-beneficiu - instrument necesar pentru implementarea proiectelor investiționale de anvergură”. Lansarea proiectului a avut loc în sala de ședințe a ADR Nord.

Acest proiect din Regiunea de Dezvoltare Nord este aprobat spre finanțare din sursele Ambasadei Republicii Cehe în R. Moldova.

Menționăm că la evenimentul de lansare a proiectului a participat Excelența Sa Jaromír KVAPIL, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe la Chișinău, membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord, preşedinţi de raioane, primari şi mass-media locală.

La deschiderea evenimentului, directorul ADR Nord, Ion BODRUG, a salutat prezenţa Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe şi a marcat importanţa evenimentului de azi, lansarea proiectului „Analiza cost-beneficiu - instrument necesar pentru implementarea proiectelor investiționale de anvergură”, care va sigura continuitatea proiectului „Importanţa studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”, finanţat din sursele Republicii Cehe şi implementat de ADR Nord în 2011. De asemenea, directorul ADR Nord a evidenţiat aportul Ambasadei Cehia în procesul de dezvoltare regională şi susţinere a comunităţilor rurale prin finanţarea unor proiecte mici, dar de o importanâă majoră.

În mesajul său de salut, E.S. Jaromír KVAPIL a menţionat că, datorită spiritului de iniţiativă, ADR Nord va cîştiga şi în continuare. În acest context, menționăm că din cele 3 proiecte depuse de ADR Nord la Ambasada Cehiei, 2 au fost acceptate spre finanţare.

Excelenţa Sa a mai menţionat că „în procesul de aderare la Uniunea Europeană, Republica Cehia a fost asistată de CzechInvest şi acum a venit timpul ca şi Cehia să-i ajute pe cei care au nevoie de a fi ajutaţi în acest proces”. Ambasadorul le-a dorit specialiștilor de la ADR Nord ca, la rîndul lor, să-i poată ajuta pe alţii, conform principiului „More for More”, centrat pe acordarea asistenței unui stat către alt stat, în funcţie de performanţele de reformă.

După scurta prezentare a conceptului şi a obiectivelor proiectului, directorul Ion BODRUG a subliniat faptul că în urma implementării proiectului vor fi editate 1500 de broşuri care vor fi diseminate în toată ţara, pentru a deveni un instrument util fiecărui primar din toate primăriile din Moldova.

Primarii prezenţi la lansare au propus Ambasadorului facilitarea colaborării dintre oraşele din Republica Moldova și oraşele din Cehia, pentru stabilirea relaţiilor de prietenie şi schimb intercultural. Excelenţa Sa a propus ca localităţile din Moldova care doresc să colaboreze cu localităţile din Cehia să vină cu o listă de propuneri privind ariile şi domeniile de colaborare, ca, pe viitor, să se promoveze astfel de activităţi în ambele ţări.

Directorul ADR Nord a mulţumit Ambasadorului Jaromír KVAPIL pentru deschidere, colaborare şi susţinere. Excelenţa Sa a menţionat că este convins că această activitate nu este ultima şi va mai efectua vizite în Regiunea de Dezvoltare Nord.

După lansarea proiecului, E.S. Jaromír KVAPIL a mai efectuat vizite oficiale în raioanele Drochia și Dondușeni.

www.adrnord.md

CONCURS PENTRU MASS-MEDIA!
--------------------------------------
ADR Nord a lansat, în cadrul campaniei de informare „Cunoaște Regiunea de Dezvoltare Nord!”, un concurs pentru instituţiile mass-media (republicane şi locale) pentru cea mai activă promovare a activităților ADR Nord. Precizăm că, în rezultatul concursului, 3 jurnaliști vor fi premiați cu tehnică electronică în valoare totală de 6000 de lei.

Detalii despre concurs se găsesc AICI:
http://www.adrnord.md/libview.php?l=ro&idc=195&id=1409