Nume
Parola
Vizualizări: 3113
Prima rundă de Consultări Publice pe marginea Strategiei de Comunicare privind Apele de Suprafaţă a avut loc
Chişinău, 26 Iulie 2012 — Ieri, 25 iulie, OT Chişinău a Mişcării Ecologiste din Moldova în parteneriat cu Centrul Naţional de Mediu au organizat prima rundă de Consultări Publice pe marginea Strategiei de Comunicare privind Apele de Suparafaţă, document elaborat în cadrul proiectului „Consolidarea Societăţii Civile din Moldova pentru un Mediu îmbunătăţit” implementat de Miliekontakt International prin prisma programului MATRA a Guvernului Olandei.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Inspectoratului Ecologic de Stat, Centrului Naţional de Sănătate Publică, Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Agenţiei „Apele Moldovei”, Consiliului de Bazin Bîc, ONG-uri de mediu şi alte părţi interesate.
Dl. Vlad Garaba, autorul Strategiei de Comunicare privind Apele de Suprafaţă, a facut o scurtă prezentare, menţionînd că misiunea acesteia este comunicarea eficientă cu toţi partenerii sociali din districtul hidrogragic pentru promovarea unui management integrat al apelor de suprafaţă. Totodată, dumnealui a specificat că apele de suprafaţă din republică sunt în pericol şi prin implementarea acestei strategii se doreşte schimbarea comportamentului populaţiei.
Participanţii la consultări au venit cu unele recomandări şi sugestii, care vor fi introduse în textul strategiei. În scurt timp strategia va fi prezentată publicului pentru a două rundă de consultări.
Sugestiile şi recomandările pentru îmbunătăţirea Strategiei la această etapă sunt binevenite şi sunt aşteptate la adresa de e-mail: alla.vacarciuc@gmail.com pînă la data de 26 iulie 2012. Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Naţional de Mediu, tel: 022 83 67 27, gsm: 060176393


Strategia de Comunicare privind Apele de Suprafaţă, a fost elaborată de către OT Chişinău a Mişcării Ecologiste din Moldova în cadrul proiectului „Consolidarea Societăţii Civile din Moldova pentru un Mediu îmbunătăţit” implementat de Miliekontakt International prin prisma programului MATRA a Guvernului Olandei.