Nume
Parola
Vizualizări: 3596
IDIS „Viitorul” prezintă aspecte ale economiei subterane în Republica Moldova
25 Iulie 2012 — Expertul IDIS „Viitorul”, Gheorghe Costandachi va prezenta joi, 26 iulie, studiul „Moldova: pradă a economiei subterane şi a evaziunilor fiscale”.

Evenimentul va avea loc la ora 10:00, în sala de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hîncu 10/1.

Autorul studiului prezintă bariere în procesul de estimare şi identificare a economiei subterane, aspecte ale economiei ilegale în Moldova, precum şi efecte ale fenomenului.

În lucrarea sa, Gheorghe Costandachi prezintă evoluţia economiei gri în lume, dar şi în ţara noastră, precum şi factorii care au dus la apariţia acestui fenomen.
Totodată, la finalul studiului, autorul vine cu o serie de recomandări, inclusiv pentru factorii de decizie, care, potrivit expertului, ar trebui să se implice mai activ în procesul de evaluare a economiei ilegale.

Studiul a fost realizat cu suportul financiar al National Endowment for Democracy (NED).

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Coordonatorul relaţii publice al Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Diana Lungu, tel: 0 22 221844, e-mail diana.lungu@viitorul.org