Nume
Parola
Vizualizări: 3253
PRIMA SESIUNE A SEMINARULUI „TEHNICI DE MONITORIZARE A MASS-MEDIA ÎN PERIOADELE ELECTORALE” ÎNCHEIATĂ CU SUCCES
24 Iulie 2012 — În perioada 17-18 iulie 2012 la Vadul lui Vodă, AO Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică a participat în cadrul training-ului „Tehnici de monitorizare a mass-media în periodele electorale” organizat de Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte.
În calitate de experţi au fost Dl Ion Bunduchi, preşedintele Asociaţiei Presei Electronice din Moldova şi Dl Petru Macovei, director executiv al Asociaţiei Presei Independente. Timp de două zile cei 20 de participanţi din mass-media regională, ONG-uri, studenţi la jurnalism au fost instruiţi la nivel teoretic dar şi practic, în domeniul monitorizărilor media. Aceştia au analizat materiale din presa scrisă, cît şi din audio-vizual, iar la final au expus concluziile monitorizării.
Seminarul include şi o temă pentru acasă. Aceasta constă în monitorizarea de către participanţi a trei buletine de ştiri şi a unui ziar, pe durata unei luni. La final, se va organiza un seminar de prezentare şi de totalizare a sarcinii propuse.
Data următoarei activităţi, va fi anunţată pe parcurs.
AO Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică mulţumeşte organizatorilor pentru prezentarea seminarului, în speranţa unei colaborări frumoase pe viitor.