Nume
Parola
Vizualizări: 2714
Proiectul din Basarabeasca a primit aviz pozitiv din partea comisiei de recepţie finală
Basarabeasca, 18 Iulie 2012 — Proiectul ,,Repararea podului peste râul Cogîlnic de pe str. Matrosov şi secţiunea de drum local adiacentă autostrăzii internaţionale Chişinău - Tarutino- Odesa, din oraşul Basarabeasca" este primul proiect de dezvoltare regională din Republica Moldova finalizat cu succes în toamna anului 2011. Pe 17 iulie, proiectul implementat de ADR Sud a trecut şi peste ultimul examen - recepţia finală a obiectului.

Proiectul a fost înaintat spre Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR) de către primăria oraşului Basarabeasca şi aprobat spre finanţare în 2010. Lucrările de construcţie au început în luna septembrie 2011 şi s-au finisat cu brio în timpul stabilit de 45 de zile. După încheierea lucrărilor de construcţie a fost întrunită Comisia de recepţie la terminarea lucrărilor iar marţi, 17 iulie, a fost evaluată calitatea construcţiei podului şi porţiunii de drum, după jumătate de an de la darea în exploatare. Comisia de recepţie finală a apreciat pozitiv executarea lucrărilor şi nu a depistat nereguli. Comisia a fost formată din antreprenorul principal, supraveghetorul tehnic, reprezentanţii APL din Basarabeasca, reprezentanţii ADR Sud, Eugen Lupaşcu şi Viorica Cuţitaru, secţia Management Proiecte.
Proiectul implementat de Agenţia de Dezvoltare Regionlă Sud a prevăzut crearea condiţiilor pentru transportul de tranzit de circa 100 000 de locuitori ai raioanelor Basarabeasca, Cimişlia, Hânceşti, din municipiul Chişinău, satul Cioc-Maidan (Găgăuzia), satul Tvardiţa, raionul Taraclia care traversează frontiera cu Ucraina prin punctul internaţional „Basarabeasca-Serpnevoe", efectuarea reparaţiei drumului local dintre str. Karl Marx şi Matrosov şi podul peste râul Cogâlnic pe acest sector în oraşul Basarabeasca, plantarea de-a lungul drumului reparat (1 km) a 150 de puieţi de salcie pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.