Nume
Parola
Vizualizări: 2512
Ministerul Educaţiei a semnat un Acord de Parteneriat cu CNTDO
Chişinău, 13 Iulie 2012 — Obiectivul Acordului este de a dezvolta colaborarea dintre Ministerul Educaţiei şi Centrul Naţional pentru Transparenţă şi Drepturile Omului, în vederea realizării măsurilor de prevenire şi combatere a corupţiei în învăţămînt.
Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a salutat iniţiativa Centrului de a organiza Campania “Universităţi fără corupţie”, cît şi alte proiecte de sensibilizare a societăţii asupra faptului că fenomenul corupţiei reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei. Acest fenomen nociv, a menţionat Ministrul, pune în pericol bazele morale ale societăţii şi calitatea învăţămîntului. Mihail Şleahtiţchi a remarcat că iniţiativele centrului corelează perfect cu Campania de informare şi responsabilizare, desfăşurată de către Ministerul Educaţiei, cu genericul ”Corupţia omoară educaţia!”.
Artiom Maister, director executiv CNTDO, a evidenţiat necesitatea promovării unei cooperări eficiente între instituţiile guvernamentale şi societatea civilă în cercetarea şi monitorizarea fenomenului corupţiei în instituţiile de învăţămînt. El a afirmat că punerea în funcţiune a unul astfel de Acord va contribui, în mod semnificativ, la dezvoltarea unui proces dinamic, în vederea prevenirii şi combaterii corupţiei.
În următoarea perioadă, Ministerul Educaţiei, în colaborare cu CNTDO, vor elabora un plan de acţiuni comune care va include: realizarea unor evenimente publice orientate spre ridicarea nivelului de conştientizare a reprezentanţilor comunităţii academice, studenţilor, cu privire la fenomenul corupţiei; dezbateri, workshopuri, întruniri cu studenţii, elevii în scopul consolidării capacităţii acestora în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului corupţiei în instituţiile de învăţămînt etc.