Nume
Parola
Vizualizări: 2753
Au fost finalizate lucrările din cadrul proiectului ,,Apă curată pentru comunităţile bazinului râului Prut”
Cahul, 12 Iulie 2012 — 10 iulie | Cahul| Recepţie finală la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului ,,Apă curată pentru comunităţile bazinului râului Prut". Ministerul Dezvolării Regionale şi Construcţiilor împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud au organizat recepţia finală a lucrărilor efectuate în cadrul proiectului implementat în 3 comunităţi din raionul Cahul - Manta, Paşcani şi Crihana Veche. Proiectul a demarat în primăvara anului 2011 şi a constat din construcţia sistemului de aprovizionare cu apă, costul total s-a ridicat la 16 907,5 mii lei, surse din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

După încheierea lucrărilor de construcţie, marţi, 10 iulie a fost întrunită Comisia de recepţie la terminarea lucrărilor formată din reprezentanţii instituţiilor abilitate, antreprenorul, supraveghetorul tehnic, reprezentanţii APL din localităţile beneficiare, reprezentanţii ADR Sud, Maria Culeşov - director ADR Sud şi secţia Management Proiecte, Eugen Lupaşcu. Comisia a evaluat calitatea executării lucrărilor şi a depistat unele neajunsuri. Pentru înlăturarea acestora a fost stabilit un terment de 30 de zile.
Au fost efectuate vizite în teritoriu şi la staţia de pompare a apei din Cahul. Proiectul a prevăzut construcția infrastructurii adecvate și durabile de alimentare cu apă pentru localitățile Manta și Crihana Veche prin extinderea sistemului cu apă centralizat al or. Cahul și creșterea gradului de acces al populației la aceste servicii.

Proiectul ,,Apă curată pentru comunităţile bazinului râului Prut" implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud a avut ca scop construirea sistemului de alimentare cu apă, care oferă acces la apă potabilă fiabilă şi sigură. Se estimează că în urma proiectului vor beneficia de apă un număr de circa 9600 locuitori: 4100 în satul Manta şi Paşcani, 5500 în Crihana Veche, inclusiv circa 4500 femei şi 1520 copii, trei şcoli, 2 grădinițe, 2 centre de sănătate şi 2 clădiri administrative. Gospodării individuale care vor beneficia de rezultatele proiectului - 2550.