Nume
Parola
Vizualizări: 2267
LICEIUL DIN SATUL SĂLCUŢA, RAIONUL CĂUŞENI, ASIGURAT CU REŢEA WI-FI
CHIŞINĂU, 9 Iulie 2012 — Cu susţinerea MTIC şi a ÎS ”Poşta Moldovei” liceul teoretic „Meşterul Manole” din satul Sălcuţa, r-ul Căuşeni, a fost asigurat cu reţea Wi-Fi. Cu această rugăminte conducerea instituţiei de învăţământ s-a adresat viceministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Mihaela Iacob, în timpul vizitei în teritoriu.
Atunci clasa de informatică din liceu a fost completată cu un calculator performant, iar administraţia şcolii a solicitat ajutorul Ministerului şi în asigurarea funcţionării unei reţele Wi-Fi în perimetrul instituţiei de învăţământ.
Costul proiectului este de peste 4000 de lei. Lucrările de construcţie a reţelei W-Fi au fost efectuate de un absolvent al clasei a 12 pe nume Veaceslav Creţu. Tânărul este finalist al concursului naţional “iTineret – Viitorul începe cu tine”.
Veaceslav spune că nu este la primul său proiect de acest fel, prima experienţă a avut-o când a conectat la internet fără fir liceul în care îşi făcea studiile din satul Zâmbreni, raionul Ialoveni. Acum tânărul este convins să urmeze o carieră în domeniul TIC.
Liceul din satul Sălcuţa, r-ul Căuşeni, dispune în prezent de 13 computere conectate la rețea Wi-Fi. Instituţia de învăţământ este un centru zonal de instruire şi perfecţionare în domeniul IT pentru profesori şi liceeni din 10 sate.