Nume
Parola
Vizualizări: 973
ADR Nord în Letonia: Schimb de experiență în domeniul planificării strategice
Bălți, 9 Iulie 2012 — Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion BODRUG, împreună cu doi strategi de la ADR Nord - Inga COJOCARU, șefa Secției planificare strategică și programare, și Vitalie RUSU, specialist în probleme strategice şi planificare - se vor afla, în perioada 9-13 iulie, într-o vizită de lucru în Letonia.

Pe parcursul aflării în Letonia, specialiștii ADR Nord vor avea mai multe întîlniri cu reprezentanți ai Ministerului Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (MPMDR), dar și cu alți actori din Letonia implicați în procesul de dezvoltare regională. Scopul acestei vizite de lucru este preluarea experienței de planificare strategică în domeniul dezvoltării regionale din Letonia, în vederea actualizării Strategiei de Dezvoltare Regională Nord (SDR Nord).

Directorul ADR Nord consideră că bogata experiență a Letoniei în domeniul planificării strategiilor de dezvoltare regională va fi utilă în procesul de actualizare a SDR Nord.

Amintim că, în data de 15 mai a.c., o delegație ministerială din Letonia, formată din patru reprezentanți ai MPMDR, s-a aflat într-o vizită de lucru la ADR Nord. Scopul vizitei de lucru a fost pregătirea propunerii de proiect și a planului detaliat pentru actualizarea SDR Nord, precum și pregătirea pentru faza de elaborare a proiectului.

www.adrnord.md