Nume
Parola
Vizualizări: 2733
Vizite de monitorizare|Căuşeni, Cahul, Cantemir
Cimişlia, 5 Iulie 2012 — În perioada 3-4 iulie, directorul ADR Sud, Maria Culeşov, împreună cu Egen Lupaşcu, Şef secţie management proiecte, au înreprins un şir de vizite de monitorizare. Monitorizarea efectuată a vizat proiectele implementate de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud în raioanele Căuşeni, Cahul şi Cantemir.

Construcţia complexului sportiv din oraşul Căuşeni

Reprezentanţii Consiliului raional Căuşeni, managerul de proiect şi antreprenorul împreună cu reprezentanţii ADR Sud s-au întrunit în şedinţa săptămânală de lucru pentru a discuta despre etapele implementării proiectului. Antreprenorul a prezentat rezultatele reevaluării documentaţiei de proiect. Reevaluarea a demonstrat că sunt necesare surse suplimentare pentru finalizarea proiectului ,,Turism sportiv în promovarea imaginii regiunii”. Urmează ca ADR Sud să verifice documentaţia de proiect în vederea stabilirii costurilor suplimentare. În prezent au fost finalizate complet lucrările de betonare şi sunt executate lucrări de montare a fermelor pentru acoperiş.

Construcţia drumului de acces Dimitrova-Acui, raionul Cantemir


A fost examinată starea lucrărilor efectuate. În prezent în proporţie de 70 % sunt executate lucrări de terasament (scoaterea stratului vegetal, construcţia casetei drumului). Pe porţiunea unde s-a ajuns la cota de proiect a terasamentului se efectuează lucrări de construcţie a sistemului rutier. Concomitent cu lucrările de terasament se execută lucrări de artă: construcţia podeţelor tubulare şi dreptunghiulare. În cadrul şedinţei de lucru cu reprezentanţii Institutului de proiectare, managerul de proiect, antreprenorul şi ADR Sud, au fost abordate subiecte care ţin de majorarea volumelor de lucrări ca urmare a imposibilităţii exploatării carierei de nisip. Urmează ca institutul de proiectare să stabilească volumul de lucrări adiţionale. Graficul de execuţie a lucrărilor este respectat.

Apă curată pentru comunităţile bazinului râului Prut, raionul Cahul


La Manta au fost efectuate ultimile lucrări de testare a sistemului de apeduct. De asemenea, în cadrul unei şedinţe de lucru au fost discutate aspectele legate de organizarea recepţiei la terminarea lucrărilor, eveniment preconizat pe data de 07 iulie, 2012.

Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement ,,Lacul Sărat” din Cahul

În procesul de efectuare a lucrărilor au fost constatate dificultăţi tehnice, depistate izvoare care îngreuneză procesul de evacuare a apei din lac. Drept urmare lucrările sunt stopate până la obţinerea unei soluţii din partea institutului de proiectare. Dificultăţile pun în pericol executarea lucrărilor conform graficului stabilit – noiembrie 2012.

Toate cele 4 proiecte sunt implementate de ADR Sud din sursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională.