Nume
Parola
Vizualizări: 2068
Întrevedere: Ministrul Pavel Filip - reprezentantul BERD Tomacz BARTOS
CHIŞINĂU, 4 Iulie 2012 — Ministrul TIC Pavel Filip a avut astazi o întrevedere cu reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Tomacz BARTOS, aflat în Republica Moldova cu o misiune de evaluare a activităţilor Băncii, precum şi de identificare a priorităţilor de colaborare pe viitor.

Părţile au discutat agenda curentă a Guvernului Republicii Moldova în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, dat fiind interesul tot mai sporit al BERD pentru sectorul TIC, în special din perspectiva dezvoltării cadrului legislativ şi de politici în domeniu.

Ministrul TIC a apreciat pozitiv implicarea BERD în perfecționarea cadrului de reglementare în domeniul TIC în RM şi a salutat disponibilitatea Băncii de a participa şi pe viitor la acest proces. În context, Pavel Filip a punctat priorităţile pe termen mediu ale MTIC şi în mod special evoluţiile înregistrate în procesul de definitivare a noii strategii de dezvoltare a Societăţii Informaţionale în Republica Moldova – „Moldova Digitală 2020”.

În viziunea Ministrului, BERD s-ar putea implica chiar de la această etapă în susţinerea procesului de elaborare a documentului de politici, ce urmează să determine dezvoltarea de mai departe a sectorului.

În concluzie, părţile au convenit să continue dialogul şi să folosească la maxim în interes reciproc capacităţile existente de colaborare.