Nume
Parola
Vizualizări: 3347
Stagiu de practică încheiat cu succes, la Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică
Chisinau, 2 Iulie 2012 — În perioada 15-30 iunie 2012, 12 stundenţi din cadrul Facultăţii Relaţii Internaţional, Ştiinţe Politice şi Administrative, Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării USM au efectuat practica de iniţiere.
Scopul acesteia a fost instruirea teoretică şi practică a studenţilor, în domeniul societăţii civile, ONG-urilor, lobby şi advocacy, fundrasing, relaţii cu publicul etc.
La fiecare oră de curs, stagiarii au avut sarcini stabilite, precum: conceperea unei organizaţii non-guvernamentale, identificarea donatorilor şi a resurselor financiare, distincţia între un ONG şi grup de iniţiativă, redactarea unui comunicat de presă, elaborarea unei strategii proprii de lobby şi advocacy. Ei au participat la un brainstorming, unde s-au identificat metode de realiazare a unui proiect, de redactarea a unui plan pentru un seminar, identificarea resurselor web privind oportunităţile din domeniul civic.
La final, studenţii au fost evaluţi de coordonator, şi au completat chestionare privind impresiile lor asupra stagiului de practică.
Menţionăm că anual ICCD instruieşte 10 studenţi de la FRISPA în cadrul practicii de iniţiere. Anul acesta au parvenit solicitări şi din partea studenţilor altor facultăţi, un lucru îmbucurător pentru organizaţia noastră.

Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică mulţumeşte studenţilor pentru implicare activă în cadrul practicii de iniţiere, şi le urează succes în viaţa de student!