Nume
Parola
Vizualizări: 3235
Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică , participant la Tîrgul ONG-urilor „Thinking Ahead - Moving Forward.”
Chisinau, 27 Iunie 2012 — La 27 iunie 2012, Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică a participat la un tîrg de ONG-uri în cadrul proiectului internaţional „Thinking Ahead - Moving Forward.
Today Active Volunteers - Tomorrow Active Europeans”. Evenimentul a avut loc la sediul „Casei Cunoştintelor” a Academiei de Studii Economice.
În cadrul tîrgului circa 9 organizaţii din domeniul tineretului, nediscriminării, promovării sănătăţii, drepturilor omului, jurnalismului au expus materiale informaţionale depsre ONG-urile pe care le reprezintă. Organizatorul evenimentului a fost Institul de Instruire în Dezvoltare „Milenium” în colaborare cu Consiliul Europei. „Am avut ocazia să particip la un seminar internaţional de ONG-uri, şi atunci am hotărît să organizăm în Moldova o manifestare unde organizaţiile prezente să facă un schimb de experienţă cu societatea civilă din RM. Tîrgul este rezultatul scopului nostru” a spus Vitalie Cîrhană, de la IID „Milenium”.
Au venit reprezentaţi ai mai multor organizaţii non guvernamentale, din ţări precum: Turcia, Letonia, Polonia, România, etc.
Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică a prezentat proiectele sale încheiate, activităţile desfaşurate şi a prezentat informaţii privind organizaţia la general şi ţine să mulţumească organizatorilor pentru oportunitatea oferită de a participa la eveniment.