Nume
Parola
Vizualizări: 1961
Banca Mondială evaluează implementarea proiectului ”Ameliorarea Competitivităţii”
Chisinau, 27 Iunie 2012 — În cadrul misiunii de evaluare a Proiectului Băncii Mondiale ”Ameliorarea Competitivităţii”, pe 26 iunie 2012, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei a fost vizitată de Sally Zeijlon, manager pentru Europa de Est și Asia Centrală al BM.
Potrivit directorului Departamentului Economie al CCI, Sergiu Harea, discuțiile s-au axat pe marginea derulării mecanismului schemei de granturi pentru companiile din Republica Moldova. ”Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Economie şi Camera de Comerţ şi Industrie, cu susţinerea financiară a Băncii Mondiale, au desfășurat proiectul „Ameliorarea Competitivităţii”, cu scopul de a încuraja întreprinderile autohtone să-şi dezvolte cu succes afacerile, să-şi consolideze poziţiile pe piaţă şi să îmbunătăţească abilităţile profesionale ale angajaţilor.
Pe parcursul a 18 luni cât a derulat proiectul, 204 întreprinderi autohtone au beneficiat de granturi în mărime de 50% din suma cheltuielilor pentru implementarea standardelor de management al calității (ISO, HACCP), îmbunătăţirea managementului informaţional, sistemelor de control şi evaluare, efectuarea cercetărilor de marketing, planificarea strategiilor în afaceri, elaborarea produselor şi serviciilor noi, studiilor de fezabilitate, alte servicii de dezvoltare a afacerii”.
Pentru a afla care sunt părerile beneficiarilor, Sally Zeijlon a vizitat compania ”Autoescorta” SRL, care a obținut un grant pentru elaborarea business planului și studiului de fezabilitate. Reprezentanții firmei au informat oaspetele despre rezultatele implementării recomandărilor companiei de consultanță și acțiunile care urmează să fie întreprinse în continuare.
Sally Zeijlon a apreciat pozitiv activitatea CCI a Moldovei în calitate de administrator al schemei de Grant.
Menționăm că, Proiectul Băncii Mondiale ”Ameliorarea Competitivităţii” a finisat pe 31 mai 2012.
www.chamber.md