Nume
Parola
Vizualizări: 1718
Un grup de businessmeni participă la o misiune economică în Franţa
Chisinau, 26 Iunie 2012 — Un grup de businessmeni autohtoni participă la o misiune economică în Franţa, or. Toulouse şi regiunea Midi-Pyrénées (Pirineii de Sud), în perioada 26-30 iunie 2012. Vizita de afaceri în Franța este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în colaborare cu CCI Moldo-Franceză, Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova, cu suportul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Franceză.
După cum a informat șeful Direcției Relații Internaționale a CCI a Moldovei, Mihai Bîlba, la misiune participă reprezentanţi ai companiilor ”Mobiasbanca”, ”Air Moldova”, ”Răut”, ”Consult Grup” ș.a. Întreprinzătorii vor lua parte la Forumul Economic Moldo-Francez, organizat la Camerele de Comerţ din regiunile Toulouse, Aveyron şi Tarn, vor avea întrevederi individuale de afaceri cu agenţi economici din regiunea Pirineii de Sud și vor vizita Comitetul Regional de Turism, compania ”Airbus” și firma ”RAGT” – specializată în producerea şi comercializarea seminţelor și biotehnologii.
”Franța este un partener important pentru Moldova, fiind optulea investitor în țara noastră, a doua economie în Uniunea Europeana și a cincea putere economică în lume. În cadrul misiunii participanţii vor identifica noi căi de cooperare în afaceri, vor contacta direct cu agenţi economici din regiune, vor cerceta oportunitatea promovării mărfurilor pe piaţa franceză”, a precizat sursa citată.
Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul schimburilor comerciale moldo-franceze în 2011 a înregistrat 111 milioane USD, cu 21% mai mult față de anul 2010.
În perioada de referință, exportul de mărfuri autohtone în Franța a însumat 24 milioane USD, fiind în creștere cu 4,3% față de anul precedent, iar importurile au constituit 87 milioane USD, cu 27% mai mult comparativ cu anul 2010.
Franța este al 13 partener comercial al Moldovei la export și al 11 - la import.
www.chamber.md