Nume
Parola
Vizualizări: 2149
40 de copii din raioanele de est ale ţării au mers astăzi într-o tabăra de odihnă din municipiul Chişinău
Chişinău, 20 Iunie 2012 — În total, 100 de copii din raioanele de est ale ţării se vor odihni, în această vară, în tabere de odihnă din Chişinău, Edineţ şi Comrat.
În perioada 25 iunie - 8 iulie, 20 de copii din raioanele de est, vor merge în tabăra de odihnă din Edineţ, iar în perioada 29 iunie - 8 iulie, alţi 40 de copii se vor odihni într-o tabără de vară din Comrat.
Biletele de odihnă sunt acordate din contul bugetului de stat. De ele beneficiază copii din familii vulnerabile, din şcoli internat şi cei care obţinut premii la olimpiadele şcolare, la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, a menţionat Valentin Crudu, director, Direcţia generală învăţămînt preşcolar, primar şi secundar general.
Despre această iniţiativă, dar şi despre alte rezultate ale consultărilor experţilor în domeniul educaţiei, de pe cele două maluri ale Nistrului, va vorbi viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, în cadrul conferinţei cu genericul „Promovarea măsurilor de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”. Conferinţa se desfăşoară în Rottach-Egern,Germania, în perioada 20-23 iunie curent. Viceministra educaţiei a declarat că organizarea pe principii de reciprocitate a odihnei copiilor în tabere de vară, câte 100 de persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, a fost agreată în cadrul recentelor consultări ale experţilor în domeniul educaţiei, de pe cele două maluri ale Nistrului.