Nume
Parola
Vizualizări: 2687
Vizita ministrului Marcel Răducan în raionul Cahul
Cahul, 20 Iunie 2012 — Marţi, 19 iunie, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, împreună cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) au efectuat o vizită de monitorizare la proiectele implementate în raionul Cahul. În prima parte a zilei ministrul a primit în audiere cetăţenii din raion, după care a urmat vizita la proiectele de dezvoltare regională. ADR Sud implementează în raionul Cahul 4 proiecte de dezvoltare regională dintre care unul este finanţat de Guvernul României prin Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei.
Vizita în teritoriu a Ministrului a început cu audierea cetăţenilor preocupaţi de probleme ce ţin de competenţa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. În a doua parte a zilei a urmat deplasarea la Lacul Sărat, unde se efectuează lucrări de reabilitare a zonei. Lucrările de curăţare a bazinului lacului au început cu puţin timp în urmă, astfel că, dl Răducan a ţinut să atenţioneze antreprenorul despre condiţiile contractului şi respectarea termenilor executării lucrărilor, a cerut să fie prezentat un grafic actualizat de executare a lucrărilor.
A urmat proiectul ,,Apă curată pentru comunităţile bazinului râului Prut” care a ajuns pe ultima sută de metri, efectuându-se lucrări de testare a reţelelor de apeduc. A fost prezentat un termen limită de finisare a acestora – spre sfârşitul lunii iunie sisemul va fi funcţionabil, a asigurat antreprenorul. La aceeaşi etapă se află şi proiectul implementat în s. Roşu, unde lucrările sunt la etapa de finalizare. Dl. Răducan a convenit că până la data de 1 august obiectul să fie dat în exploatare. Proiectul este implementat de ADR Sud cu suportul GIZ Moldova. Primarul de Roşu, Grigore Furtună, a prezentat schema reţelei de apeduct şi a vorbit despre sistemul de canalizare la care se vor începe lucrările în vara curentă.
În încheierea vizitei de monitorizare dl. Marcel Răducan a menţionat ,,Responsabilităţile sunt mari şi timpul ne presează, de aceea efortul pe care il depuneţi trebuie să fie unul considerabil şi să aducă rezultatele scontate”
Agenţia de Dezvoltare Regională Sud implementează în or. Cahul 4 proiecte de dezvoltare regională: ,,Eficientizarea managementului deşeurilor menajere solide”, ,,Apă curată pentru comunităţile bazinului râului Prut”, „Aprovizionarea cu apă a locuitorilor satului Roşu”, „Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement Lacul Sărat din Cahul”.