Nume
Parola
Vizualizări: 2153
Ministerul Educaţiei a monitorizat examenul de bacalaureat la solicitare
Chişinău, 19 Iunie 2012 — Astăzi, 19 iunie, monitorizarea examenului de bacalaureat la solicitare s-a produs în toate centrele de bacalaureat din ţară şi a fost realizată de către delegaţiile comisiilor raionale/municipale de examene şi de către delegaţii Comisiei Naţionale de Examene.
În consecinţă, ME constată abateri grave de la metodologia de organizare a examenelor în Centrul de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina. Aici au fost identificate copii cu rezolvarea testelor de examen asupra a 14 candidaţi. În toate cele trei săli de examen, au fost identificate, de asemenea,contrar metodologiei, copii cu rezolvări ale testelor pentru examenul de astăzi: în soba clasei, după tabla şcolară, în masa asistenţilor şi în dulap.
Şi în acest caz, Comisia Naţională de Examene se va expune adecvat normelor încălcate.
În context, Ministerul Educaţiei informează că a monitorizat site-urile desocializare care ofereau răspunsuri la testele de bacalaureat şi a selectat toate variantele vehiculate. Acestea vor fi remise, obligatoriu, comisiilor republicane de evaluare pentru a fi contrapuse cu lucrările tuturor candidaţilor. Cei care au copiat în examene, riscă, astfel, cu anularea lucrărilor.
De asemenea, informăm comunitatea educaţională despre faptul că, în minister, îşi desfăşoară activitatea Comisia instituită de către Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, abilitată cu responsabilitatea de examinare a fiecărui caz ce reclamă anularea de lucrări compromise prin copiere şi/sau utilizarea de telefoane mobile.
Pînă la anunţarea rezultatelor examenelor, Comisia va propune Ministrului recomandări pentru o decizie specială.