Nume
Parola
Vizualizări: 2050
Ministerul Educației este consecvent în implementarea metodologiei de examene
Chişinău, 14 Iunie 2012 — Ministerul Educației aduce la cunoștință întregii societăți faptul că lucrările elevilor, care au fost surprinşi copiind la examenele de bacalaureat, și documentați prin proces-verbal, conform metodologiei, vor fi anulate. Atare situații în centrele de bacalaureat, pînă la acest moment, au fost identificate în raport cu 30 de candidați. Autorii acestor lucrări au dreptul de a susține respectivele examene doar în sesiunea de bază 2013.

De asemenea, informăm că cele trei lucrări fotografiate și plasate pe rețelele de socializare au fost deja anulate. Autorii lor au șansa de a lua acest examen doar la anul.

În același timp, precizăm faptul că există 4 centre de baca
laureat în care, la examenul de limbi străine, urmare descinderii colaboratorilor CCCEC, în unele săli de examene au fost găsite telefoane mobile ale candidaților. Pornind de la constatarea că aceste telefoane nu erau asupra elevilor, cazurile respective nu au putut fi documentate prin proces-verbal, conform metodologiei. Despre acești candidați, Comisia Națională de Examene a decis, miercuri, 13 iunie curent, neeliminarea din examene. Asemenea cazuri, în toată țara, au fost detectate în 4 centre de bacalureat (LT ”M. Eminescu”, Fălești, LT ”M. Eliade”, Nisporeni, Liceul sportiv nr.2 din Chișinău, LT ”V. Vasilachie”, mun. Chișinău), din cele 6 monitorizate de către Ministerul Educației în comun cu CCCEC. În total au fost identificate 289 de telefoane mobile.

În context, Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, luînd în considerare că urmează încă două examene importante de bacalaureat, a atenționat pentru ultima dată, asupra inadmisibilităţii utilizării metodelor ilicite, inclusiv a telefoanelor mobile. Urmează o mai strictă monitorizare a celorlate examene și, în cazul repetării situațiilor, vor fi anulate și examenele și lucrările.

De asemenea, Ministerul Educației, printr-un comunicat special, a avertizt candidații și părinții acestora că toate lucrările care vor conține răspunsuri identice, vehiculate pe rețelele de socializare în ziua examenelor, vor fi exluse din verificare.