Nume
Parola
Vizualizări: 2762
Vizită de monitorizare la complexul sportiv din Căușeni
Cimișlia, 14 Iunie 2012 — 12 iunie 2012| Căuşeni Vizită de monitorizare. Complexul Sportiv care se ridică în centrul oraşului Căuşeni din banii Fondului Naţional de Dezvoltare Regională şi a Consiliului raional Căuşeni este în plin proces de construcţie. În vederea asigurării unui curs normal al lucrurilor şi monitorizării procesului de implementare a proiectului ,,Turism sportiv în promovarea imaginii regiunii", la Căuşeni a avut loc o şedinţă cu factori responabili şi decizionali din cadrul Consiliului raional Căuşeni, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) şi Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud).
Complexul Sportiv din Căuşeni va găzdui competiţii raionale, regionale şi republicane şi îşi propune să educe sportivi de performanţă pentru loturile naţionale. Lucrările la construcţia edificiului au fost începute în mai 2011 şi se preconizeză a se finisa spre sfârşitul lunii octombrie. În vederea respectării termenilor stabiliţi, reprezentantul MDRC Valerian Bînzari, Eugen Lupaşcu, Şef Secţie Management Proiecte, managerul de proiect, preşedintele raionului Căuşeni, Ilie Gluh, şi antreprenorul s-au întrunit într-o sedinţă de luccru la Căuşeni. Antreprenorul a vorbit despre obstacolele apărute în implementarea proiectului şi despre posibilele soluţii, a prezentat un grafic de executare a lucrărilor şi a asigurat că în lunile care urmează se va lucra la intensitate maximă.

Valerian Bînzaru, Director Direcţia generală dezvoltare regională, a asigurat antreprenorul că toate procedurile care sunt în responsabilitatea reprezentanţilor MDRC se vor efectua fără reţineri astfel că lucrul trebuie efectuat calitativ şi în termenii stabiliţi. Consiliul raional Căuşeni s-a arătat dispus să răspundă, fără tergiversări, solicitărilor din partea antreprenorului şi a unităţii de implementare.
Complexul din Căuşeni cu o durată de implementare de 24 de luni, vine să îmbunătăţească condiţiile de antrenament a tinerilor cu potenţial din trei raioane ale Regiunii de Sud, Căuşeni, Ştefan Vodă şi Cimişlia. Proiectul a fost înaintat în cadrul Primului Apel de Propuneri de Proiecte și a fost acceptat spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma totală a proiectului este de 30 016 751,00 lei, suma solicitată de la FNDR - 21 301 851,00 lei, ceea ce constituie 71% din costul total al proiectului, celelalte cheltuieli sunt suportate de Consiliul raional Căuşeni.