Nume
Parola
Vizualizări: 2465
Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Organizația Internațională a Muncii au semnat Memorandumul de Înțelegere cu privire la Programul de Țară privind munca decent pentru anii 2012 – 2015
13 Iunie 2012 — Documentul a fost semnat la 12 iunie curent, la Geneva, în cadrul Conferinței anuale a Organizației Internaționale a Muncii.

În numele Guvernului Republicii Moldova, Memorandumul de Înțelegere a fost semnat de dna Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în numele Biroului International al Muncii a semnat dna Susanne Hoffmann, Director Regional, OIM Oficiu Regional pentru Europa și Asia Centrală.

De asemenea, documentul a fost semnat de dl Leonid Cerescu, în numele Confederaţiei Naţionale a Patronatului Republicii Moldova, iar Confederaţia Naţională a Sindicatelor din țara noastră a fost reprezentată de dl Oleg Budza, președintele acesteia.

Potrivit Memorandumului de Înțelegere, părțile îşi exprimă dorinţa de a colabora în scopul promovării şi avansării muncii decente în Republica Moldova, au convenit şi formulat de comun acord priorităţile de cooperare pentru anii 2012-2015, ca rezultat al consultărilor dintre Guvern şi partenerii sociali ai Republicii Moldova şi Echipa de Asistenţă Tehnică privind Munca Decentă şi Oficiul de Ţară pentru Europa Centrală şi de Est al BIM, proces în care s-a ţinut cont şi de rezultatele obţinute şi lecţiile însuşite din implementarea Programului de Ţară privind Munca Decentă anterior, pentru anii 2008-2011, de evaluările făcute de constituenţii tripartiţi şi experţii tehnici ai OIM.
”Programul de Ţară privind Munca Decentă (PŢMD) pentru 2012-2015 este în conformitate cu domeniile prioritare ale Cadrului de Parteneriat ONU - Republica Moldova „Spre Unitate în Acţiune” pentru 2013-2017 şi va contribui la atingerea scopurilor propuse. Noul PŢMD va aduce o contribuţie importantă la implementarea strategiilor „Relansăm Moldova” şi „Moldova 2020” şi la atingerea scopurilor naţionale de dezvoltare conform Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului”, se menționează în document.
În context, părţile și-au confirmat angajamentul lor de a colabora pentru implementarea PŢMD 2012- 2015. Următoarele domenii au fost stabilite drept prioritare în PŢMD:
i. O mai bună guvernare a pieţei muncii.
ii. Promovarea muncii decente şi a oportunităţilor de ocupare.
iii. Un mai bun sistem de protecţie socială. 

Autor: Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă