Nume
Parola
Vizualizări: 2555
Dna Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei participă la cea de-a 101-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii
13 Iunie 2012 — Lucrările celei de-a 101-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii se desfășoară în perioada 30 mai-14 iunie 2012, în or. Geneva, Elveța, iar conducătorul delegației Republicii Moldova este dna Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. În cadrul vizitei, dna ministru a avut mai multe întrevederi bilaterale.

Astfel, la 11 și 12 iunie curent, dna Valentina Buliga s/a întîlnit omologii săi, între care, dl Rudolf Hundstorfer, ministru Federal al Muncii, Afacerilor Sociale și Protecției Consumătorilor al Austriei, dna Hanne Inger Bjurstrom, ministrul Muncii al Norvegiei și dna Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale a României.

În cadrul întrevederii cu dna Hanne Inger Bjurstrom, ministrul Muncii al Norvegiei, oficialul norvegian a transmis invitația de participare la cea de-a 9-a reuniune europeană regională a Organizației Internaționale a Muncii, care se va desfășura la Oslo în perioada 8-11 aprilie 2013 sub genericul “Locuri de muncă, creștere și justiție socială”.

Reuniunea europeană regională se desfășoără cu o periodicitate de 4 ani și întrunește participanți, la nivel ministerial și al partenerilor sociali (sindicate, patronate) din 51 state europene. \

La rîndul său, dna Valentina Buliga a adresat mulțumiri pentru invitația omologului norvegian, menționînd că racordarea la standartele europene ale muncii și protecției sociale constituie una din prioritățile de activitate ale Guvernului Republicii Moldova, inclusiv prin prisma cursului de integrare europeană a țării.

Autor: Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă