Nume
Parola
Vizualizări: 1766
Întreprinzători autohtoni participă la Forumul Economic Internațional din București
Chisinau, 11 Iunie 2012 — Un grup de întreprinzători din Republica Moldova efectuează o vizită de afaceri în Bucureşti, România, în perioada 10 - 12 iunie 2012, pentru a participa la Forumul Economic Internațional, împreună cu businessmeni din Grecia, Rusia, Turcia, Ungaria, Polonia și România.

Vizita de afaceri în România este organizată de CCI a Moldovei, în cadrul Programului de cooperare economică ”Go International”, iniţiat de Eurobank EFG, în cooperare cu Asociaţia Pan-elenă a Exportatorilor, Asociaţia Elenă pentru Afaceri Internaţionale şi Asociaţia Exportatorilor din Creta, cu sprijinul Ministerului Comerţului, Economiei şi Mediului de Afaceri din România, Ministerului Elen al Afacerilor Externe şi al CCI Eleno-Române.

Potrivit șefului Direcției Relații Internaționale a CCI a Moldovei, Mihai Bîlba, din delegația autohtonă fac parte reprezentanţi ai companiilor „Dina Cociug” SRL, „Gelibert” SRL, „Hidroimpex” SA, „Polimer” SRL, „Pomerem” SRL, „Gricord” SRL etc.
”Programul ”Go International” îşi propune faciliteze partenriatele de afaceri şi să stimuleze comerţul multilateral în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est. Forumul are loc pe data de 11 şi 12 iunie curent, iar în cadrul lui vor fi organizate întrevederi bilaterale de afaceri, conform domeniilor de interes. La eveniment iau parte întreprinderi din diverse sectoare: agroalimentar, construcții, industria chimică, metalurgie, farmaceutică, energie regenerabilă ș.a. Forumul este la ediția a III-a și are ca scop definitivarea posibilităților de colaborare economică între societăţile exportatoare din țările participante și crearea unor platforme de cooperare eficientă între reprezentanţii business-ului”.

Menționăm că, primele două ediții ale Forumului Economic Internațional au fost organizate în Cipru (februarie 2011) şi Serbia (octombrie 2011), în cadrul lor fiind încheiate zeci de contracte de colaborare.
Sursa: www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook.