Nume
Parola
Vizualizări: 2369
Centrul Naţional de Mediu a organizat un seminar de instruire pentru profesorii din raionul Străşeni privind Monitorizarea Biologică a Calităţii Apelor de suprafaţă
Chişinău, 8 Iunie 2012 — Miercuri, 06 iunie 2012, echipa Centrului Naţional de Mediu a organizat seminarul de instruire privind monitoringul biologic al calităţii apei în râul Bâc, pentru profesorii de biologie, chimie şi geografie din raionul Străşeni. Acest eveniment a adunat împreuna circa 30 de participanţi din localităţile amplasate în raionul Străşeni şi s-a desfăşurat în incinta Consiliului Raional Străşeni.
Trainingul a fost structurat în 2 părţi: în prima parte, profesorilor le-a fost oferită informaţia teoretică necesară pentru desfăşurarea ulterioara acestuit tip de activităţi împreună cu elevii; partea a doua a seminarului a fost constituită din activităţi practice privind identificarea macronevrtebratelor acvatice. Instructorii seminarului, Ina Coşeru, Preşedinte CNM şi Mihai Mustea, Manager Politici de Mediu CNM, au ţinut să informeze participanţii că această metodă este simplă în implementre şi cost-eficientă. În acelaşi timp, aceasta are menirea să ridice nivelul de conştientizare al elevilor despre protejarea şi reabilitarea râului Bâc. Participanţii au primit suport informaţional sub forma de ghiduri şi manuale, şi împreună cu moderatorii s-au implicat în activităţi practice ce ţin de identificarea macronevertebratele acvatice, care au fost preluate din râul Bâc.
La finalul trainingului, profesorii au specificat ca aceasta metodă este una captivantă si interesantă pentru elevi şi în opinia lor, aceştia se vor implica cu interes în astfel de activităţi.
Acest seminar de instruire pentru pedagogi, a fost precedat de altul în oraşul Călăraşi, la data de 18 mai 2012. Urmează sa fie organizate traininguri similare în raionul Anenii Noi şi municipiul Chişinău. Aceasta serie de instruiri este parte a Iniţiativei de Reabilitare Ecologică a râului Bâc, care a fost lansată oficial în luna decembrie 2011. În urma instruirilor, profesorii din aceste localităţi, care sunt amplasate în bazinul râului Bâc, vor desfăşura împreună cu elevii activităţi de monitorizare a calităţii apei .
Următorul seminar se va desfaşura la data de 13 mai 2012 în oraşul Ialoveni.