Nume
Parola
Vizualizări: 2013
Viceministra educaţiei, Loretta Handrabura, a participat la deschiderea Centrului de Acces la Distanţă
Chişinău, 7 Iunie 2012 — Centrul de Acces la Distanţă la Resursele Educaţionale ale MGTU "N.E. Bauman" a fost deschis în cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei. Obiectivul acestui proiect este de a crea un sistem extins de formare continuă a inginerilor din ţările CSI.
Viceminsitra educaţiei a felicitat cele două universităţi pentru că au reuşit să stabilească acest parteneriat. Dumneaei a afirmat că implementarea sistemului de instruire la distanţă va face universităţile autohtone mai competitive la nivel internaţional.
Dna Loretta Handrabura a asistat la una din lecţiile cursului-pilot de formare la distanta în domeniul "Managementului IT al proiectelor", care se desfăşoară în conformitate cu Acordul de colaborare interuniversitară UTM – MGTU Bauman, Moscova . Cursantii sunt 17 cadre didactice ale UTM, care mai apoi vor utiliza experienţa acumulată în activităţile UTM, inclusiv de formare continuă a cadrelor didactice. Acest curs-pilot va fi urmat de un modul de formare la distanta prin accesarea Resurselor Educationale ale MVTU Bauman.

Crearea reţelei de centre de acces pentru formare la distanţă la „Resursele Educaţionale destinate inginerilor din ţările CSI” este un proiect comun al MGTU N. E. Bauman şi Fondului Interstatal de cooperare în domeniul umanitar a statelor membre ale CSI, şi instituţiilor de învăţământ superior din ţările CSI (participanţii proiectului). Centre similare de acces la distanţă funcţionează în Armenia, Belarus, Kîrgîzstan, Kazahstan şi Ucraina.

La deschiderea Centrului de Acces la Distanţă la „Resursele Educaţionale pentru inginerii din ţările CSI” au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Republicii Moldova, MGTU N.E. Bauman, Moscova, Reprezentanţei de Cooperare ROSSOTRUDNICESTVO în Republica Moldova, Fondului Interstatal de cooperare în domeniul umanitar a statelor membre ale CSI, reprezentanţi ai universităţilor, întreprinderilor şi organizaţiilor din Republica.