Nume
Parola
Vizualizări: 2664
Biroul Public al Avocatului Parlamentar funcţionează
Chişinău, 6 Iunie 2012 — Astăzi avocatul parlamentar, directorul CpDOM Anatolie Munteanu a primit în audienţă cetăţeni în cadrul Biroului Public al Avocatului Parlamentar, inaugurat recent de instituţia naţională a ombudsmanului în parteneriat cu Centrului Republican de Reabilitare şi Integrare Socială (CRIS).
Subdiviziunea în cauză a fost creată pe 22 mai curent pentru acordarea de asistenţă juridică persoanelor cu dizabilităţi, din păturile social vulnerabile şi victimelor violenţei.
Pe 28 mai, curent Biroul Public al Avocatului Parlamentar a început să activeze, consultaţiile juridice fiind oferite gratuit, de două ori pe săptămînă, de către un avocat parlamentar şi angajaţi ai CpDOM. Pe viitor, asistenţa juridică va fi acordată pe bază de voluntariat, în această activitate urmînd a fi antrenaţi studenţi de la instituţiile de învăţămînt superior de profil, pensionari, specialişti în domeniu, dispuşi să presteze servicii de consultanţă în afara orelor de lucru.
Centrul pentru Drepturile Omului intenţionează să deschidă asemenea birouri publice ale avocatului parlamentar şi în raioanele ţării.
Biroul Public al Avocatului Parlamentar funcţionează în zilele de marţi şi joi şi este situat în sediul Centrului Republican de Reabilitare şi Integrare Socială (CRIS), strada Miron Costin, 13/4, municipiul Chişinău.